45 elever fra 6. klasse på Lille Værløse Skole skiftede klasseværelset ud med virkeligheden. Foto: Peter Thomsen

45 elever fra 6. klasse på Lille Værløse Skole skiftede klasseværelset ud med virkeligheden. Foto: Peter Thomsen

Skolen kommer ud i virkeligheden

Idérigdommen har været stor i Furesøs Task Force for øget samarbejde

Task Forcen for øget skole-/virksomhedssamarbejde i Furesø Kommune har ifølge en pressemeddelelse samlet erfaringerne fra to års hårdt arbejde.
Fik du læst: Funk-flagskib i Farum Jazzklub
Og forleden blev børne- og skoleudvalget præsenteret for en række konkrete anbefalinger til indsatser, der kan fastholde de gode resultater, og som kan fastholde og udvikle det gode samarbejde mellem skolerne og erhvervslivet, der er så afgørende for, at Furesøs børn kommer godt i gang med en uddannelse efter folkeskolen.

’Den åbne skole’

For Task Forcens formand, Henrik Poulsen (S), har det været interessant at se effekten af, at skoler og erhvervsliv helhjertet har åbnet sig op for hinanden.
Fik du læst: 280 skoleelever i Furesø vender julen på hovedet
“Vi har testet folkeskolereformens koncept om 'den åbne skole' i praksis blandt andet i samarbejdet med Hareskov Electric og KolleKolle Konferencecenter. Det har givet pote, og nu skal de mange gode erfaringer med skole-/virksomhedssamarbejdet spredes og blive en kultur i Furesøs skolevæsen. For med Task Forcens arbejde er der skabt en unik model for at bringe erhvervsliv og skoler tættere sammen om både elevernes læring og fremtidens behov for arbejdskraft i virksomhederne,” skriver han i pressemeddelelsen.
jbe

Publiceret 19 December 2017 15:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt