Nu kan du smage på alverdens lækre indiske vine. Foto: Mostphotos

Nu kan du smage på alverdens lækre indiske vine. Foto: Mostphotos

Vinsmagning hos vinvennerne

Der er indisk vin i glassene, når Værløse Vinvenner mødes næste gang

Onsdag 10. januar klokken 19 til 21.30 kommer Steen Pedersen fra Aarhus og fortæller om indiske vine sammen med Værløse Vinvenner.
Vinsmagningen foregår I Salen hos Satellitten i Værløse Bymidte.
Indien er sidste nye stamme på kortet over vinproducerende lande. Kvaliteten kan være meget varierende, og det nye vinland står over for store udfordringer i fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse.
Fik du læst: Byens huse er nu på udstilling
Den producent, der i øjeblikket hæver sig over andre i Indien, er Grover. Et familieejet vineri med både hjerte og sjæl lagt i fremstillingen. Grover har fusioneret med vineriet Zamba for tilsammen at sikre sin førerposition i fremstilling af kvalitetsvin fra Indien.
Fik du læst: Funk-flagskib i Farum Jazzklub
Deltagerne skal smage rød, hvid og rose fra kunst-etiketserien samt Grovers topvin, La reserve, som årgang på årgang vinder anerkendelse både inden for og uden for Indiens grænser. Endelig en lille prøve på rød og hvid fra Sante-serien. En vin, der er lavet til letdrikkelighed, og med sin sødmefuldhed primært er rettet mod Indiens indre marked. Ud over et lille parti her i Danmark findes den ikke udenfor Indien.
Der er tilmelding senest 3. januar www.vinvenner.dk.jbe

null

Publiceret 20 December 2017 06:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt