Ninne Nielsens tulipaner kan 13. januar opleves i Skovhuset ved Søndersø. Pressefoto

Ninne Nielsens tulipaner kan 13. januar opleves i Skovhuset ved Søndersø. Pressefoto

Skæringspunkt i Skovhuset

Lørdag 13. januar klokken 15 til 17 er årets første kunstudstilling i Skovhuset ved Søndersø.
Ved udstillingen Skæringspunkt udstiller fem kunstnere med tilknytning til forskellige egne i Danmark: Hirtshals, Esbjerg, Sønderborg og Bagsværd.

Den nordiske, barske natur

Birgitte Ramskovs laver billeder i akvarel og tusch, og Hanne Ida Helstrup præsenterer værker, som motivisk kredser om efterårets nøgne marker med plovfurer og majsstubbe, og en serie med dukke og barn, der har rod i hendes egen personlige historie som adoptivbarn.
Fik du læst: Byens huse er nu på udstilling
Lars Waldemar fortolker naturen, mens Lise Tuxens abstrakte malerier tager afsæt i den nordiske, barske natur og er derfor præget af kolorit og kraftige penselstrøg. De tænkte landskaber er ofte med horisontlinjen som skæringsflade eller perspektivets fjernpunkt som skæringspunkt.
Fik du læst: Funk-flagskib i Farum Jazzklub
I og omkring sin hjemegn ved Hirtshals finder Ninne Nielsen motiv-inspiration til sine malerier.
jbe

null

Publiceret 24 December 2017 05:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt