Turen giver udsigt over Bundsådalen, hvor de gamle tørvegrave har udviklet sig til småsøer. Pressefoto

Turen giver udsigt over Bundsådalen, hvor de gamle tørvegrave har udviklet sig til småsøer. Pressefoto

Gå en tur i Naturparken

Foreningen med det lidet mundrette navn Naturpark Mølleåens Venner vil ifølge en mail 7. januar klokken 13 vise et lidt overset område af Naturparken frem.
Fik du læst: Lokal komponist laver lyd til stor amerikansk film
Det drejer sig blandt andet om den nye sti fra Slagslunde til Ganløse Ore. Stien er en del af betingelserne for den nye fredning af Bundsådalen. Stien løber gennem et bakket landskab med marker og småskove med glimtvis udsigt over Bundsådalen, hvor de gamle tørvegrave har udviklet sig til småsøer.
Guider på turen vil være Hans Hjordt Hansen og Steffen Erichsen.
Strækningen er cirka syvenhalv kilometer - i tilfælde af rigtig dårligt vejr vil turen blive afkortet.
Fik du læst: Byens hus er nu på udstilling
Deltagergebyr er på 10 kroner, mens børn kan gå gratis med.
Turen starter klokken 13 fra Rytterskolen i Ganløse på Østergade 1.jbe

null

Publiceret 25 December 2017 06:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt