Terracotta-krigeren kom med Jesper Larsens familie hjem fra en udstationering i Kina og pryder nu hjemmet i Hareskovby.

Terracotta-krigeren kom med Jesper Larsens familie hjem fra en udstationering i Kina og pryder nu hjemmet i Hareskovby.

Furesøs ukendte politiker vil styrke det nære miljø

Demokrati er, når almindelige mennesker bliver valgt, siger venstrepolitikeren fra Hareskovby, der fik 200 personlige stemmer uden en eneste valgplakat

Af
Af Anne Lønstrup

Trods sin pludselige entré i lokalpolitik er Jesper Larsen absolut ingen novice i politik. Han meldte sig ind i Venstres Ungdom som 18-årig og har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Siden kom karrieren i Novo Nordisk og to børn indover, og fra 2000-2017 har Jesper Larsen koncentreret sig om de to dele. I august i år besluttede den 43-årige civilingeniør sig for igen at gå ind i lokalpolitik. Da var tiden imidlertid overskredet i forhold til at få trykt valgplakater, og derfor blev han ”kendt” som kandidaten, ingen vidste hvem var.

Det nære skal styrkes

Det er dog ikke helt sandt. I hvert fald har 200 personer kendt Jesper Larsen og hans politiske holdninger godt nok til at ville give ham deres personlige stemme. Og den lokale forankring er netop en af venstrepolitikerens mærkesager:
”Jeg har boet i Hareskovby i seks år og er medlem af skolebestyrelsen på mine børns skole og fodboldtræner i den lokale klub. Jeg kan godt lide landsbyfølelsen, som jeg mener, at vi skal arbejde for at styrke i Furesø Kommune. Det er i høj grad den forankring i den nære bydel, som folk flytter hertil for at finde,” siger Jesper Larsen.
Fik du læst: Nu får flagermusene fin bolig på flyvestationen
Han mener, at de mange ressourcestærke og krævende mennesker i kommunen skal have lov til at stille krav for deres skattekroner. Omvendt har vi også hver især et ansvar for lokalsamfundet, for vi kan ikke forvente, at kommunen gør hele arbejdet.

Jesper Larsen blev valgt ind i byrådet uden brug af valgplakater. ”Jeg bliver motiveret af modstand,” siger civilingeniøren, der er fodboldtræner i den lokale klub.

Jesper Larsen blev valgt ind i byrådet uden brug af valgplakater. ”Jeg bliver motiveret af modstand,” siger civilingeniøren, der er fodboldtræner i den lokale klub.

Vi må erkende problemerne

”Vi er for længe gået henimod, at vi bare må ansætte nogle flere pædagoger og lærere, hvis der er problemer i institutioner og skoler. Vi må diskutere, hvordan vi kan gøre det bedre, og det kan vi kun, hvis vi erkender problemerne. F.eks. er inklusionsgraden faldende i Furesø. Det er et problem, for vi skal have en folkeskole med plads for alle,” siger Jesper Larsen, som føler sig indigneret over en udvikling, hvor skolerne ikke kan rumme f.eks. drenge med krudt bagi.
Fik du læst: 8.D fra Søndersøskolen er videre i DM i Skills Stafetten
Ifølge ham gør de frivillige i klubber og foreninger et kæmpe arbejde i forhold til at fange de børn, der har problemer. Det arbejde vil han gerne styrke ved at være med til at bygge bro mellem frivilligt arbejde og det kommunale system, så de to parter ser hinanden som med- og ikke modspillere.
Udover Børne- og Skoleudvalget sidder han i Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, og her vil han bl.a. arbejde for at gøre det lettere at være selvstændig i Furesø, sådan at arbejdspladser ikke forsvinder ud af kommunen

Publiceret 26 December 2017 14:30

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl