Feststemte mennesker med raketter i hænderne er ikke altid opmærksomme på, at der er strenge regler for affyring af raketter i Danmark.

Feststemte mennesker med raketter i hænderne er ikke altid opmærksomme på, at der er strenge regler for affyring af raketter i Danmark.

Pas på med nytårskrudtet:

Fyr den af med omtanke

Der ligger mange ældre ejendomme med stråtag i Furesø Kommune. Derfor opfordres alle til at holde korrekt afstand, når der skal affyres raketter

Af
Af Anne Lønstrup

Nytårsaften er en festaften, som danskerne markerer med fyrværkeri for flere hundrede millioner kroner.
For dem, der bor i huse med stråtag, er festen dog iblandet bekymring for, at en vildfaren raket skal sætte ild i taget. Derfor går Furesø Kommune hvert år ud med info om reglerne for at bruge fyrværkeri og med kort, hvor ejendomme med stråtag og ejendomme med dyrehold er markeret med cirkler.
Fik du læst: Nu får flagermusene fin bolig på flyvestationen
Det er forbudt at affyre fyrværkeri inden for 100 meter af brandbar vegetation, bygninger med let antændeligt tag (stråtag m.v.), oplag af let antændelige materialer og dyrehold i landbrugsbygninger eller udegående dyr. Du må heller ikke affyre raketter inden for 10 meter fra åbninger i bygninger, f.eks. porte, døre og vinduer.

Pas på med krudtet

Hvis der er der tale om raketter, skal afstanden være mindst 200 meter. Og vær opmærksom på, at alle nævnte afstande fordobles i vindretningen, hvis det blæser. Overtrædelse af forbuddet meldes til politiet og straffes med bøde, lyder det fra kommunen.
Scroll ned i bunden af artiklen og se kort over ejendomme med sikkerhedsafstand på 200 meter - du kan også klikke på linkene nederst i artiklen og se kortene i stor størrelse.
Fik du læst: Indbrud i dyreklinik: Stjal udstyr for 200.000
Brug af fyrværkeri er kun tilladt i perioden fra 27. december til og med 1. januar. Forbuddet gælder hele året, også for professionelle fyrværkere.

null

Publiceret 28 December 2017 06:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt