Den 4. januar er der musikgudstjeneste i Farum Kirke. Arkivfoto

Den 4. januar er der musikgudstjeneste i Farum Kirke. Arkivfoto

Julen varer lige til...Helligtrekonger

Der er musikgudstjeneste i Farum Kirke torsdag den 4. januar klokken 19.30

Julen varer altså ikke lige til påske, sådan som vi eller plejer at synge, mens vi danser om juletræet, men i kirken varer den alligevel helt til helligtrekonger. Hvis man vil følge gammel skik, skal der først pyntes op til jul umiddelbart før juleaften, og så skal man vente med at jule af til Helligtrekonger. På Helligtrekongersaften er det så tid at spise julesmåkagerne op og tænde det trearmede helligtrekongerslys.
Fik du læst: Gå en tur i Naturparken
 Helligtrekonger markeres i år med en musikgudstjeneste i Farum kirke torsdag den 4. januar klokken 19.30. Som navnet lyder vil musikken være i centrum: orgel, kor og salmesang vil lyde, men i vekslen med oplæsning fra fortællingen om de hellige tre konger.
Det er nemlig sådan, at i traditionen er de tre vise mænd fra evangeliet blevet til de hellige tre konger på grund af deres rige gaver: guld, røgelse og myrra, som de havde med, da de besøgte det lille Jesusbarn i Betlehem. Ifølge legende hed de hellige tre konger Kasper, Melchior og Baltazar og kom fra hver deres verdensdel. Dette blev set som tegn på at Jesu fødsel havde betydning for alle mennesker i verden.
Fik du læst: Skoleleder: "Samarbejde med lokale virksomheder gavner eleverne"
Og ingen helligtrekonger-fejring uden Grundtvigs salme: Dejlig er den himmel blå. Den har i sin oprindelige udgave fra 1810 hele 19 vers, som genfortæller helligtrekonger-historien – og hvem ved, måske når vi denne aften i fællesskab at synge alle 19 vers. Efter gudstjenesten bydes der i præstegårdslængerne på hygge, en kop kaffe og hvis der ikke findes på andet – de sidste julesmåkager.

null

Publiceret 30 December 2017 07:00