Furesø By og Land:

“2017 vil blive husket”

Poul Lüneborg, der er formand for Furesø By og Land, har skrevet en nytårshilsne

2017 vil blive et år, som vil blive husket. I begyndelsen af marts måned mistede foreningen sin navnkundige formand gennem 18 år arkitekt Bernt Petersen og umiddelbart før jul gik en anden af pionererne bort. Arkitekt Ib Rasmussen, der døde den 22. december, var foreningens næstformand fra stiftelsen i 1971 og i de følgende godt 25 år. Han er i kommunen mest kendt som én af arkitekterne bag Solvangsskolen i Farum.
Fik du læst: Fotogalleri fra nytårskuren: Bondo bad erhvervslivet om ikke at hvile på laurbærrene
Ib Rasmussen står sammen med sin tvillingebror Jørgen som arkitekterne bag en række markante bygninger rundt om i Danmark. Han var en ildsjæl, når det gjaldt om at sikre bevarelsen af kulturhistoriske bygninger . Selv boede han i den gamle Rytterskole fra 1726 i Farum landsby til sin død.
2017 blev året hvor jeg midlertidigt overtog hvervet som foreningens formand. Der er nu brug for at opruste foreningens arkitektfaglige kapacitet. Blandt de 36 arkitekter, som bor i kommunen, har knap en fjerdedel taget imod min opfordring til at bidrage med deres viden og erfaring i foreningens fremtidige arbejde. Der er derfor grund til at hilse 2018 velkommen. Her skal vi byde en ny by- og kulturdirektør og en ny planchef velkommen til arbejdet sammen med byrådets 2 nye udvalg på området. Egil Hulgaard er den nye formand for udvalget for Byudvikling og Boliger, medens Lene Munch-Petersen er formand for udvalget for Natur, Miljø og Grøn Omstilling.
Fik du læst: Over 2.000 m2 sundhed under ét tag i Furesø
I Furesø By og Land har vi store forhåbninger til samarbejdet med de nye politiske udvalg og den nye ledelse på området. Derudover er det vores nytårsønske at Furesø kommune i løbet af 2018 ansætter en stadsarkitekt, som kan sikre at den vedtagne strategi for arkitektur og byrum bliver efterlevet ved gennemførelsen af kommunens igangværende omfattende udbygning. Foreningen har i det forløbne år bidraget til en konstruktiv udvikling på området ved at opstille 12 teser for god forvaltning, teserne kan læses på foreningens hjemmeside.
Poul Lüneborg, formand for Furesø By og Land

null

Publiceret 08 January 2018 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt