Værløsekunstneren Barbara Kaad Ostenfeld og mannequinen ’Liv’. Foto: Jeppe Nielsen Søndberg

Værløsekunstneren Barbara Kaad Ostenfeld og mannequinen ’Liv’. Foto: Jeppe Nielsen Søndberg

Værløse-kunst i Grønland

Barbara Kaad Ostenfeld udstiller i januar H.C. Andersen-inspireret kunst på Maniitsoq Museum

Kunstneren 'Bakaos', alias Barbara Kaad Ostenfeld, jubler ekstra meget i sit atelier i Værløse lige for tiden. Hun udstiller nemlig på sin første museumsudstilling - og så i Grønland.
Fik du læst: Kommuner starter en ny læsekreds
På det grønlandske Maniitsoq Museum udstiller hun sammen med fem andre danske kunstnere samt skuespilleren Ebbe Trenskow, der lægger stemme til det berømte eventyr 'Fyrtøjet', som kan høres på udstillingen.

Også til HCA-festival

Kunstnergruppen der arbejder med malerier, tegninger, installationskunst og podcast fortolket efter H C Andersens eventyr, er desuden i forhandlinger om flere udstillinger i udlandet, og er for nylig blevet optaget på den kommende HCA-festival i Odense i august. Her deltager Barbara Kaad Ostenfeld med 11 værker, hvor der udover billedkunst også vil være en af hendes specielle mannequindukker.
Fik du læst: H.C. Andersen på mange måder
De udstillende kunstnere i Grønland er 'Bakaos'/Barbara Kaad Ostenfeld, Hugo Jerimiassen Winther, Lars Winther, Majbritt Biegel og Mikael Bødtkjer Hansen og Ebbe Trenskow med podcast, bearbejdet af Frederik Kistrup Simonsen og Lars Winther.
Udstillingen på Maniitsoq museum kører januar ud. Man kan læse mere på www.bakaos.dk eller efter aftale besøge mini-galleriet på Ny Vestergårdsvej i Værløse.
jesl

Publiceret 09 January 2018 00:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl