Grubleren vil kunne ses i ganggalleriet i Farum Kulturhus fra 20. januar. Pressefoto

Grubleren vil kunne ses i ganggalleriet i Farum Kulturhus fra 20. januar. Pressefoto

Olie, glas og keramik i Farum

Furesø Kunstforening inviterer til fernisering 20. januar klokken 12.15 i Ganggalleriet i Farum Kulturhus.
Kunstforeningen indleder dermed det nye år med en udstilling af malerier, glaskunst og keramik, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Olie, keramik og glas

De fire kunstnere er Karin Bach, Hanne Pedersen, Laura Madsen og Hans Peter Hansen
Karin Bach er oprindelig uddannet designer indenfor beklædning, men arbejder i dag som grafiker på deltid.
Hanne Pedersen arbejder både med akryl og oliemaling. I mange år malede Hanne Pedersen olie på lærred med en naturalistisk tilgang til motiverne, nen de seneste år har Hanne Pedersen koncentreret sig om akrylmalerier med forskellige teknikker.
Fik du læst: Mere hjælp til selvhjælp
Laura Madsen er primært uddannet på Orrefors Glasbruk i Sverige og hos Simone Cenedese i Venedig, og Hans Peter Hansens optaget af de næsten alkymistiske udfordringer, der ligger i glasurudviklingen.
jbe

Publiceret 12 January 2018 06:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl