Der mangler netværkspersoner til flygtninge i Furesø. Mostphotos

Der mangler netværkspersoner til flygtninge i Furesø. Mostphotos

Flygtninge mangler venner

iDanske venner er afgørende for integrationen og lige nu mangler flere end 10 flygtninge en ven i Furesø. Derfor leder Røde Kors efter frivillige.
Danske venner eller netværkspersoner er altafgørende for integrationen, mener eksperter. Derfor appellerer Røde Kors nu til danskerne om at række hånden ud og hjælpe med at tage imod de flygtninge, der har fået ophold i Danmark.
Fik du læst: Årets Furesøborger kåret: "Vi er heldige at have dig"
”Det personlige og medmenneskelige møde mellem flygtning og frivillig kan betyde en afgørende forskel for integrationen. Når man er ny, har man brug for hjælp til at lære hverdagsdanmark at kende,” siger Sira Støhrmann, der er projektleder for Røde Kors' projekt Venner Viser Vej.
Som ven og netværksperson hjælper man med at skabe et lokalt netværk. Man kan træne hverdagsdansk, hjælpe med NemID eller måske invitere på besøg i fodboldklubben. Det er både enlige flygtninge og familier, som søger venner.
Fik du læst: Lokale ildsjæle bag læsefestival: "Bøger skal være for alle"
Interesserede kan kontakte Tine Sahlgren fra Røde Kors på ts@fof.dk.

null

Publiceret 13 January 2018 06:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl