Motivmæssigt kan man ikke mærke, at Sundholm har levet et hårdt liv. Man bliver glad i låget af hans værker. Pressefoto

Motivmæssigt kan man ikke mærke, at Sundholm har levet et hårdt liv. Man bliver glad i låget af hans værker. Pressefoto

Trækkerdreng udstiller i Værløse

Copenhagen Outsider Art Gallery åbner årets første udstilling med en noget særpræget amerikansk kunstner med det danskklingende navn Robert Sundholm. Udstillingen bliver ferniseret lørdag 20. januar klokken 12 til 16 på Kirke Værløsevej 26A i Værløse.
Fik du læst: Mere hjælp til selvbetjening
Når man ser på Robert Sundholms liv, tror man simpelthen ikke sine egne øjne. I næsten 70 år har han været degraderet til stort set ingenting. Men ud af det ingenting opstod en kunstner, der nu er 76 år gammel og har udstillet siden 2010.
Som ganske lille blev han sammen med sin tvillingebror afleveret på et børnehjem af sine forældre. Som ung mand blev han trækkerdreng i New Yorks gader for at få tingene til at hænge sammen.
De sidste år af sit arbejdsliv var han pedel på rådhuset i en lille by i New Jersey. Her hængte han sine malerier op på gangen.
Fik du læst: Ny Musikcafe i Værløse Kirke
Daniel Belardinelli, som opdagede kunstneren Robert Sundholm, har også en række værker med på udstillingen Overseas.
jbe

null

Publiceret 13 January 2018 05:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl