Torsdag d. 8 marts er det kvindernes internationale kampdag. Modelfoto

Torsdag d. 8 marts er det kvindernes internationale kampdag. Modelfoto

Slut med digital vold mod kvinder

Vær med til at støtte kvinders ret til trygt at kunne færdes og ytre sig på sociale medier

Kvinder trues til tavshed og selvcensur.

En ny undersøgelse fra Amnesty International viser, at næsten hver femte danske kvinde har oplevet chikane og trusler på internettet. Af dem siger en trediedel at de efterfølgende fik stress, angst eller panikanfald, og at truslerne fik dem til at frygte for deres sikkerhed. Mange af dem holder op med at skrive om bestemte emner.

Fik du læst: Grunden er købt: Byggeri på vej på 'Spejdergrunden'

En fjerdedel af de kvinder, som har oplevet trusler og chikane, siger, at det fik dem til at frygte for deres families sikkerhed Og det er en dybt problematisk udvikling, siger Helle Jacobsen, der er programleder for køn i Amnestys Internationale danske afdeling.

Amnesty kræver handling

Et markant antal kvinder siger, at regeringernes indsats og politik på området er utilstrækkelig. En trediedel mener desuden at politiets reaktion på sagerne er utilstrækkelig.

Fik du læst: Nyt posthus åbner på torsdag

Amnesty opfordrer myndigheder og sociale medievirksomheder til at tage ansvar og kræver af justitsministeren, at politi og anklagemyndighed trænes i lovgivning, der dækker online chikane og de skadelige virkninger, som online chikane har for de udsatte kvinder. Og at der afsættes målrettede ressourcer hos politi og anklagemyndighed i forebyggelse og efterforskning af online vold og chikane af kvinder.

Din støtte er vigtig

På kvindernes kampdag 8. marts har Amnesty International i Danmark fokus på kvinders ret til at færdes på nettet uden at risikere digital vold.

Fik du læst: Opfordring fra politiet i den kolde tid: Hjælp de hjemløse - ring 114"

Man kan være med til at lægge pres på justitsministeren 8. marts på Farum Station kl. 16-18.

Amnesty grupper fra Furesø står klar med en opfordring til justitsministeren, parat til at blive underskrevet. Din underskrift er vigtig, jo flere der støtter op om denne sag, jo større er chancen for at der sker noget.

Der uddeles desuden små guides til hvordan man siger fra over for digital chikane og støtter dem som, der har modet til at blande sig i debatter.

logy

null

Publiceret 03 March 2018 05:00