"Det er fantastisk at være her", siger Michael Bay Olsen, der har 25 års jubilæum i Furesøbad. Arkivfoto

Jubilar:

“Furesøbad er mit hjem”

Arbejdsliv og privatliv er i den grad smeltet sammen for Michael Bay Olsen, der i 25 år har holdt til ved Furesøbad - først kun som forpagter af badestedet, de seneste år for hele området

Af
Helene Stolle

Han er velkendt af de fleste i Furesø. Unge som gamle. I 25 år har man nemlig mødt ham hver dag ved kommunens smukkeste samlingssted, Furesøbad. Tidligt om morgenen, når stranden skal ryddes op efter unges festlige aftenstunder i sommermånederne, i iskiosken i løbet af dagen, ved fyrværkerisalget til nytår og ikke mindst i Restaurant Marina Furesøbad, som han også har forpagtet de seneste år. Michael Bay Olsen er overalt, og han elsker det.

“Ellers var jeg heller ikke blevet her i 25 år”, siger han med et varmt smil.

Faktisk var det lidt af et tilfælde, at han kom til Furesø dengang tilbage i 1993. Han var en rødovredreng, der arbejdede i Ishøj Idrætscenter, og han havde ikke de store ambitioner om at forlade Vestegnen, men det ændrede en avisannonce.

Fik du læst: Furesø fik sin første rickshaw

“Jeg sad i en pause og læste avisen, da jeg så, at de søgte en ny forpagter af Furesøbad - det lugtede også lidt af sport, så jeg tænkte, at det måtte jeg da prøve”, fortæller han og lægger ikke skjul på, at han var solgt, første gang han så miljøet ved Furesøbad. Et indtryk, der aldrig har ændret sig.

“Det er fantastisk at være her. Ingen mennesker er jo nogensinde sure, når det går på stranden, og solen skinner. Og klubberne, der holder til her, er også altid både vældig rare og samarbejdsvillige”, fortæller Michael.

Med jobbet som forpagter eller bademester, som mange kalder det, ved Furesøbad fulgte også en særlige bolig. Med indgang midt i tunnelindgangen til stranden. At bo sådan lige midt i sit arbejde er noget, de fleste måske vil have svært ved. Men ikke Michael Bay Olsen. Han elsker det.

Fik du læst: Bente Knap slår dørene op til ny butik

“Det er et fantastisk sted at bo. Jeg bor jo helt tæt på strand, vand og skov. Det bliver ikke bedre”, siger han og understreger, at selvom han bor midt i det hele, så respekterer områdets klubber privatlivets fred.

“De ringer aldrig bare på, hvis de har glemt en nøgle eller noget. Det er en meget fin balance”, siger han og fortæller, at selvom Furesøbad i sommermånederne er et populært sted at hænge ud om aftenen for de unge, så er der ikke meget larm eller hærværk.

“Det er ikke galt. Slet ikke, hvis man tænker på, hvor mange mennesker, der kommer her”, siger han.

Når solen står op

For Michael Bay Olsen begynder arbejdsdagen i sommerperioden, når solen står op. Så skal stranden nemlig ryddes op.

“Det er en fantastisk måde at begynde dagen på. Så går vi der, min kone og jeg, og nyder den første morgensol ved søens bred. Så kan en dag da ikke begynde bedre”, siger han og nikker ivrigt til spørgsmålet om, at hans arbejde er blevet en livsstil.

Fik du læst: Ny ambitiøs strategiplan skal skabe mere liv på Bymidten

“For hele familien”, siger han og fortæller, hvordan børnene i teenageårene tjente lommepenge ved at stå i iskiosken.

“Jeg er helt overbevist om, at mine børn var glade for det dengang. Jeg var i hvert fald, og i virkeligheden føler jeg - og har altid følt - at jeg har fri hele tiden. Men det er ikke helt sikkert, at min familie har det på samme måde”, griner Michael Bay Olsen.

“Det er et fantastisk sted at bo. Jeg bor jo helt tæt på strand, vand og skov. Det bliver ikke bedre”, siger Michael Bay Olsen fra Furesøbad. Den 17. maj fejrer han sit 25 års jubilæum på stedet og sin 60 års fødselsdag ved en reception. Foto: Helene Holm Stolle

“Det er et fantastisk sted at bo. Jeg bor jo helt tæt på strand, vand og skov. Det bliver ikke bedre”, siger Michael Bay Olsen fra Furesøbad. Den 17. maj fejrer han sit 25 års jubilæum på stedet og sin 60 års fødselsdag ved en reception. Foto: Helene Holm Stolle

Tænker først bagefter

Det kom som noget af en overraskelse, da Furesø kommune tilbage i 2013 kunne afsløre, at den nye forpagter af restauranten ved Furesøbad var Michael Bay Olsen. For bademesteren var ikke ligefrem kendt i restaurantkredse. 

“Jeg røg vel egentlig også kun ind i restauranten på grund af min kærlighed til stedet her - og det er typisk mig først at tænke mig om bagefter. Men jeg havde gennem årene set mange ting med de syv forskellige restauratører, der havde været her, så jeg vidste i hvert fald, hvad jeg ikke skulle”, siger Michael Bay Olsen og tilføjer, at han i første omgang bare sagde ja til at køre restauranten i et års tid.

Fik du læst: Hjulman slutter sig til Common Goal

“Jeg ville jo gerne hjælpe stedet”.

Men hjælpen blev mere end bare kortvarig, og med Michael Bay Olsen ved roret er Restaurant Marina Furesøbad blevet en succes. Særligt stedets kendetegn, B'lunchen, hvor der søndag efter søndag er mere end 100 spisende gæster.

“Det er vildt at tænke over, hvor stor en forretning, det er blevet - det er jo sindsygt. Jeg er jo hverken kok eller tjener, men jeg ser det hele fra gæstens side, og det giver altså resultater”, lyder det fra Michael Bay Olsen, der ikke lægger skjul på, at han har en dygtig køkkenchef og samarbejdspartner i Martin Vitrup.

“Han forstår virkelig det vigtige i, at vi bruger de lokale råvarer, at vi statser på miljøet og ikke mindst, at det vi gør, gør vi godt”, fortæller Michale Bay Olsen.

25 års jubilæet bliver markeret med en reception den 17. maj i år. Her skal det også fejres, at Michael Bay Olsen bliver 60 år.

Publiceret 16 March 2018 05:15