Benny Buxbom (t.v) og Jakob Seierø (t.h) har ikke mistet troen på Furesø Festival. Arkivfoto

Benny Buxbom (t.v) og Jakob Seierø (t.h) har ikke mistet troen på Furesø Festival. Arkivfoto

Underskudsgaranti til festival:

“Helt vildt positivt at kommunen støtter op”

Økonomiudvalget har stemt for en underskudsgaranti på 150.000 kroner til festivalen

Af
Af Kristina Pihl

Til sommer vil der igen være musik ved Furesøbad, når Furesø Festival løber af stablen for anden gang. Sidste år betød et skuffende besøgstal, at foreningen Furesø LIVE, der står bag festivalen, kom ud med et underskud på 380.000 kroner, som de to arrangører Jakob Seierø og Benny Buxbom, selv måtte dække. Skulle festival igen i år komme ud med røde tal, er der hjælp at hente fra Furesø Kommune. Økonomiudvalget har nemlig sagt 'ja' til at stille en underskudsgaranti på 150.000 kroner til rådighed.

Fik du læst: Furesø Festival genopstår med ændret profil

“Det betyder meget, at vi har fået den her underskudsgaranti. Det skaber selvfølgelig noget tryghed, men der er også en stor signalværdi i, at kommunen støtter op og viser et større engagement, så det synes jeg er helt vildt positivt” fortæller Jakob Seierø.

Udviklingen følges

For at festivalen i år skal give overskud, har arrangørene valgt at ændre i konceptet. Til sommer vil besøgende derfor i endnu højere grad kunne opleve lokale og upcoming kunstnere i stedet for større, landskendte navne.

Næstformand i Økonomiudvalget, Preben Sandberg Pettersson (A), ser da også gode muligheder i festivalen.

“Furesø Festival kan udvikle sig til at blive et rigtig spændende arrangement, og der er nogle gode perspektiver i projektet, som vi for eksempel har set i forbindelse med picnicfestivalen. Jeg tror, at det kan lade sig gøre at skabe et overskud, men det kræver noget benarbejde og markedsføring,” lyder det fra næstformanden.

 Fik du læst: Borger: "Find en løsning på grafitti-problemerne"

Selvom underskudsgaranti skaber tryghed for de to arrangører, håber de dog ikke, at den bliver aktuel.

“Underskudsgarantien er ikke en pose penge, så vores mål er stadigvæk at lave en festival, der ikke giver underskud. Det skal kunne løbe rundt, og økonomien skal være drevet af lokale mennesker, sponsorer og folk der køber billetter”, siger Jakob Seierø.

Fra politisk side vil der blive fulgt med i festivalens udviklingen. Preben Sandberg Pettersson fortæller, at Økonomiudvalget vil få en midtvejsrapport i maj, der skal give et overblik over planerne for festivalen:

Fik du læst: Video: 350 elever tog på en levende påskevandring

“Vi har lagt vægt på, at vi følger økonomien og udviklingen, så vi sikrer os, at den udvikler sig fornuftigt. Det kan godt være, at det kom uheldigt fra start, men vi mener, at det skal have en chance mere”

Til sommer vil man kunne opleve lokale og upcoming bands ved Furesøbad. Arkivfoto

Til sommer vil man kunne opleve lokale og upcoming bands ved Furesøbad. Arkivfoto

null

Publiceret 27 March 2018 00:00