Bjarne Oppfeldt udstiller 16 malerier på Art Nordic 20.-22. april.

Bjarne Oppfeldt udstiller 16 malerier på Art Nordic 20.-22. april.

70-årige Bjarne springer ud som kunstner

Efter 50 år som entreprenør springer Bjarne Oppfeldt ud som kunstmaler og udstiller på Skandinaviens største kunstmesse, Art Nordic 2018

Af
Af Anne Lønstrup

 I sommeren 2017 tog en nyslået pensionist et stort stykke hvidt papir frem og lagde det på spisebordet i sit hus i Farum. Han tegnede og malede, kiggede tilfreds på resultatet og konstaterede for sig selv, at hans kunstneriske drømme, som havde ligget i dvale i 50 år, var vakt til live igen.

 

Fik du læst: Indbrud og groft hærværk i det tidligere Ungehuset i Farum

Få måneder senere fik Bjarne Oppfeldt den opmuntring, at dommerpanelet ved Art Nordic, der markedsfører sig som Skandinaviens største kunstmesse, optog ham som prækvalificeret kunstner til deres kommende udstilling, der finder sted 20-22. april i København.

 

”Det kom helt bag på mig, at medlemmerne af dommerkomiteen udtalte sig så positivt og rosende om mine billeder,” fortæller Bjarne Oppfeldt, der skal præsentere sine værker blandt 200 andre udøvende kunstnere fra ind- og udland.

Tilbage til et tidligt spor

Han beskriver det selv, om at han har været inde i en kreativ boble, siden han begyndte at tegne og male igen.

Som ganske ung var han aktiv på kunstscenen og gik bl.a. på Holbæk Ladegård Kunsthøjskole, hvor han boede og arbejdede sammen med Ingvar Cronhammar. Bjarne Oppfeldt fik udstillet lidt hist og pist og kunne også sælge noget dengang, men ikke nok til, at det skaffede smør på brødet.

Fik du læst: Vilsholm i Folketinget

 

Han har boet i Farum siden 1958 og har som selvstændig entreprenør bygget indtil flere huse i den gamle bydel, herunder det, han og hans kone bor i. Mange Farum-borgere husker ham måske for hans otte år i byrådet for Fremskridtspartiet og for hans engagement i avisen Farum Nyt.

Nu er han så slået ind på et nyt spor – eller har måske snarere fundet tilbage på et tidligt spor.

”Jeg er selv overrasket over at have genfundet den åre. Jeg føler mig faktisk lidt som en 20-årig igen,” siger han.

Hans nye visitkort med titlen 'Kunstmaler' blev leveret for en uge siden. På Art Nordic, der finder sted 20.-22. april i 'Lokomotivværkstedet' skråt over for Fisketorvet i København, viser han 16 af sine billeder.

Et af de 16 værker, som skal med på udstillingen, i nærbillede.

Et af de 16 værker, som skal med på udstillingen, i nærbillede.

Publiceret 11 April 2018 06:17