Borgmester Ole Bondo og formanden for bofællesskabet mageløse, Janni Rose Christensen da første spadestik var vel overstået. Foto: Frank Ebskamp.

Borgmester Ole Bondo og formanden for bofællesskabet mageløse, Janni Rose Christensen da første spadestik var vel overstået. Foto: Frank Ebskamp.

Mageløse tog 35 første spadestik

Hver medbragte egen spade, da bofællesskabet ’Mageløse’ i søndags i høj sol holdt første spadestik på bebyggelsen

Formanden for Bofællesskabet Mageløse, Janni Rose Christensen, tog imod, da borgmester Ole Bondo (A) søndag kom forbi for at være med til at tage første spadestik på et af de første nybyggerier på den gamle Flyvestation Værløse.

Læs også: Nu sker det: Hangar 3 bliver til fælleshus

Ca. 35 spader var i brug, da beboerne i det kommende bofællesskab tog hul på byggeprocessen. Ole Bondo håndterede den ene.

Da den officielle del af programmet var ovre, fik borgmesteren afprøvet entreprenørens store gravko, og efterfølgende blev der serveret ristede pølser.

Fik du læst: Indbrud og groft hærværk i det tidligere Ungehuset i Farum 

Inden for den næste måneds tid vil byggemodningsentreprenør Gundsø lave vej og kloak. Lige derefter begynder husentreprenøren, Danhaus, at støbe fundamenter, og i oktober/november skal de første huse efter planen stå klar.

Publiceret 11 April 2018 10:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt