Her er udviklingsudvalget med politikere, forældre og medarbejdere.

Her er udviklingsudvalget med politikere, forældre og medarbejdere.

Fire anbefalinger skal sikre gode daginstitutioner i Furesø

Kommunens nedsatte udviklingsudvalg har præsenteret fire anbefalinger til fremtidens dagtilbud for politikerne.

Af
Af Anne Lønstrup

Furesø Kommune vokser. I de kommende år vil antallet af børn mellem nul og fem år stige, så der er behov for op mod 340 nye dagtilbudspladser inden 2024.

Fik du læst: Nyt ansigt på Bymidten: Butikschef motiveres af udfordringer

Med det afsæt nedsatte Furesø Byråd i 2017 et udviklingsudvalg med politikere, forældre og medarbejdere, der skulle se på, hvordan man i fremtiden kan skabe de bedst mulige rammer for børnenes leg og læring. Udvalget er kommet frem til fire anbefalinger, som går på temaerne: bygninger og beliggenhed, skovbørnehaver, indretning og ledelse.

Fire anbefalinger

Bitten Riis Thomsen har deltaget i udvalgsarbejdet som forældrerepræsentant. Hun fortæller, at flere af udvalgsmedlemmerne har repræsenteret det område i Furesø Kommune, hvor der har været mange institutioner, der har skulle flyttes eller renoveres. Hvilket betød, at temaet 'bygninger og beliggenhed' fik særligt fokus:

Fik du læst: Mageløse tog 35 første spadestik

”Vi har mange institutioner i kommunen, som måske er gamle, men hvis beliggenhed er fantastisk i forhold til nærområderne. Vi har derfor diskuteret, om det altid kan betale sig at renovere i stedet for at bygge nyt. Vi har som forældre ikke altid været så interesseret i, at institutioner skulle flyttes. Måske skulle man hellere renovere og optimere det eksisterende, så man bevarer beliggenhed, bygninger og atmosfære. I hvert fald anbefaler vi, at kommunen også hører på, hvad vi som forældre gerne vil. Så det er en af de større anbefalinger,” siger Bitte Riis Thomsen.

Anbefaling nummer to går på, at Furesø etablerer en kommunal skovbørnehave, som får en bus, der kan afhente børnene forskellige steder i Furesø.

Fik du læst: Damernes, herrernes og børnenes magasin

Nummer tre handler om, at indretningen af kommunens børnehaver og vuggestuer skal fokusere på børns læring ved at give god plads, ved at skabe rolige zoner i større rum og ved at skabe lyd og lys-mæssige forhold, som dæmper støj og dermed skaber bedre trivsel. Samtidig skal bygningerne være fleksible, så de kan transformeres fra vuggestue til børnehavestuer, hvis det behov opstår.

”Endelig kan vi klart anbefale, at der er én leder pr. 14-20 medarbejdere. Eller sagt med andre ord, anbefaler vi, at der altid er én leder pr. institution, fordi det er så vigtigt, at lederne er til stede, så man f.eks. som forælder kan møde dem i sit barns institution,” slutter Bitten Riis Thomsen.

Flere børn

Udvalgets anbefalinger er blevet præsenteret for Udvalget for dagtilbud og familie, som er det politiske udvalg med ansvar for dagtilbud.

Formand for udvalget for dagtilbud og familie Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at de fire anbefalinger kan indgå som en vejledende del af dét, udvalget skal arbejde med de kommende år, når nye dagtilbud etableres:

Fik du læst: 70-årige Bjarne springer ud som kunstner

“Det er altid spændende og værdifuldt at sætte fagfolk, forældre og politikere sammen og se, hvad de sætter fokus på, og hvad de når til enighed om. Det er uden tvivl nogle nyttige input, som udviklingsudvalget er kommet frem til. De giver os et godt grundlag for de politiske drøftelser, vi skal have,” slutter Bettina Ugelvig Møller.

Publiceret 13 April 2018 06:30

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl