Udsnit af én modellerne lavet af eleverne i 5x på Syvstjerneskolen.

Udsnit af én modellerne lavet af eleverne i 5x på Syvstjerneskolen.

Lokalhistorisk udstilling:

Syvstjerneskolen ser tilbage i tiden og forudsiger fremtiden

Hvordan ser Værløse ud om 100 år? Det giver Syvstjerneskolens elever i 5X et bud på i en udstilling på Mosegaarden

Hvordan ser Værløse ud om 100 år? Og hvordan så der ud fra 50 år siden? Det er spørgsmål som 5X fra Syvstjerneskolen i Værløse har arbejdet med de sidste mange måneder, og som nu er kulmineret i tre flotte modeller af Værløse - i fortid, nutid og fremtid.

Fik du læst: Trist bademester efter brand: "Det bliver en dyr omgang"

De tre modeller, akkompagneret af gamle billeder leveret af Furesø Museer, udgør tilsammen miniudstillingen 'Værløse i tiden', som kan ses på Mosegaarden i Værløse fra på torsdag den 26. april klokken 10.30 og frem til slutningen af august.

Projektet med modellerne har været længe undervejs. I efteråret 2017 var 5. årgang på Syvstjerneskolen forbi Mosegaarden og Immigrantmuseet for at deltage i undervisningsforløbet 'Din udstilling'. I forløbet skulle eleverne udforme en plantegning over en udstilling inden for emnet lokalhistorie og migration, som de så skulle præsentere for hinanden. Besøget på museerne var led i et projekt, hvor 5.X skulle udarbejde modeller af Værløse gennem tiden.

Fik du læst: Idrætsforeningerne satte gang i Bytorvet 

Nu er modellerne færdige og viser et udsnit af Værløse med området omkring Mosegaarden som centrum. Eleverne har kigget på gamle luftfoto, kort og billeder og har skabt en miniaturemodel af området omkring Mosegaarden i tre tidsperioder. En vigtig del af processen har været at tale om byrummet som en afspejling af samtiden og kulturen, og overgangen fra landområde til forstad er blevet tydelig for eleverne. Modellerne forestiller Værløse i år 1950, i år 2000 og i år 2100.

Publiceret 24 April 2018 10:17