Vejret var med de frivillige ved søndagens affaldsindsamling, og smilene var store. Foto: Jan F. Stephan

Vejret var med de frivillige ved søndagens affaldsindsamling, og smilene var store. Foto: Jan F. Stephan

Så er resultatet her:

Frivillige gjorde en kæmpe indsats i naturen

To timer i strålende sol gav rekordindsamling ved søndagens arrangement, hvor der blev samlet hele 340 kilo affald i naturen

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og stemningen var i top, da Danmarks Naturfredningsforenings Furesø afdeling (DN Furesø) i samarbejde med Miljøløberne holdt affaldsindsamling ved Furesøbad i går søndag.

60 frivillige var mødt op for at bruge to timer i naturens tjeneste. Og Freddie Nøddekær fra DN Furesø bød velkommen og glædede sig over alle de fremmødte.

Fik du læst: Kan du hjælpe?: Allerødfamilie leder efter deres hund - den er set i Farum 

Derefter blev de på forhånd planlagte ruter fordelt, sække og affaldsgrabbere uddelt og alle drog af sted. Der var både folk på ladcykler, med barnevogne og i kano – og folk gik, løb, cyklede og sejlede ud i den furesøske natur.

Efter halvanden time begyndte de første at komme retur, og Martin fra Miljøløberne have travlt med at veje alt det indsamlede.

Jernrør - med mus

Det var ikke kun cigaretskod og boner, der var fundet: to cykelstel, fem bildæk, en pavillon, et stort jernrør (med en mus indeni), taget fra et bistade og cirka 150 flasker og dåser var nogle af de ting, der blev indsamlet.

I alt 340 kilo fik de mange frivillige indsamlet på de to timer.

Fik du læst: Video og fotogalleri: Fest og farver ved det traditionsrige Mooncarrace

Mest affald havde Team Krarup indsamlet – hele 42,5 kg, så de løb med lækkerierne, som Vores Marked havde stillet på højkant som præmie.

Indsamlingen var kun én af i alt syv indsamlinger, der foregik i Furesø Kommune søndag. Skoler og daginstitutioner har også indsamlet affald i den forgangne uge.

jesl

Publiceret 24 April 2018 09:52