Dominick Zheng i gang med spraydåserne ved Farum Kulturhus i mandags. Foto: Keiran Bacchus

Dominick Zheng i gang med spraydåserne ved Farum Kulturhus i mandags. Foto: Keiran Bacchus

Graffiti fra Boston til Farum

Dominick Zheng arbejder med et projekt, der skal gøre vejen mellem videnskabelig research og befolkningerne kortere – og så maler han graffiti i Farum mellem møderne.

Når 24-årige Dominick Zheng deler sit visitkort ud rundt omkring i verden, står der både international videnskabelig formidler og graffiti-maler på det. Og de to vidt forskellige ting kan sagtens gå hånd i hånd, viser det sig. Forleden besøgte han således graffiti-væggen ved Farum Kulturhus i forbindelse med en række møder i København.

Fik du læst: Lokale springere topper stævne

Der kun fire graffiti-vægge i Danmark ud over den ved Farum Kulturhus – altså den slags, hvor man må folde sig ud med spraydåserne uden at få ordensmagten på nakken og store erstatningskrav i byretten. Oftest foretrækker malerne at forblive ukendte og arbejder også helst i ly af mørket – men af og til får kulturhuset en høflig forespørgsel før maleren går i gang - selvom man altså ikke behøver at spørge først i Farum Kulturhus.

Fik du læst: Idrætsforeningerne satte gang i Bytorvet

Det er netop tilfældet med Dominick Zheng, der er født i Canada og vokset op i Boston i USA og altså har mere end videnskab på hjerte – Zheng er uddannet på Harvard University og er i den danske hovedstad i forbindelse med sit arbejde, der blandt andet indebærer at fremme et internationalt projekt, der skal sikre, at medicinsk og anden videnskabelig research når hurtigere at nå ud til befolkningerne, end det er tilfældet i dag. Ind i mellem møderne bliver der så tid til at tage til Farum Kulturhus og male grafitti.

Publiceret 25 April 2018 10:29