Stavnsholtkirken danner rammen om en smuk koncert på søndag den 6. maj.Arkivfoto

Stavnsholtkirken danner rammen om en smuk koncert på søndag den 6. maj.Arkivfoto

Kammerorkester spiller Mozart i Stavnsholtkirken

Det er Birkerød Kammerorkester, der på søndag 6. maj giver koncert i Stavnsholtkirken i Farum

På søndag den 6. maj klokken 16 i Stavnsholtkirken er der koncert med det lokale Birkerød Kammerorkester. Det er et 15-20 mand stort strygerorkester, som blev stiftet i 1992 af en kreds af dygtige amatørmusikere fra Birkerød og omegn.

Læs også: Kor-battle i Galaksen med Anna David som gæstesolist

Siden 1995 har violinisten Boris Samsing stået for den musikalske ledelse af orkestret. Han er kendt som et fremtrædende medlem af først Sjællands Symfoniorkester og siden DR Radiosymfoniorkestret. Han var også medlem af den legendariske strygekvartet Kontrakvartetten, som i løbet af sin næsten 40 år lange levetid turnerede hele verden rundt og indspillede mere end 40 cd'er.

Ved koncerten i Stavnsholtkirken præsenterer de et program, der spænder vidt. Vi starter i barokken med en concerto grosso af Corelli og Pachelbels berømte Canon. Derefter følger Mozarts vidunderlige klaverkoncert nr. 13 i C-dur med pianisten Eskild Colding-Jørgensen som solist. Han er egentlig uddannet læge, men har sideløbende hermed gennemført klaverstudier hos professor John Damgaard og på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Fik du læst: DM-guld til Team Enya fra Farum

Koncerten afsluttes med strygermusik fra 1800- og 1900-tallet. Vi hører russiske Rachmaninovs Vocalise i et arrangement af orkestrets dirigent, og en sprudlende Dowland-suite, hvor komponisten John Ireland går på opdagelse i den engelske renæssance-mesters musik. Og endelig får vi danske Knudåge Riisagers Lille Ouverture for strygere, som blev skrevet i 1934.

Der er som sædvanligt fri entré.

Publiceret 01 May 2018 08:06

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt