De unge talenter i Furesø fejres hvert år - sådan bliver det også i år, når prisen uddeles den 31. maj. Igen i år er seks talenter nominerede til prisen. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

De unge talenter i Furesø fejres hvert år - sådan bliver det også i år, når prisen uddeles den 31. maj. Igen i år er seks talenter nominerede til prisen. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Nu kan du stemme:

Hvem skal have årets talentpris?

Furesø Kommune uddeler for 8. gang talentprisen for unge. Uddelingen af prisen sker i år 31. maj

Med titlen som årets ungdomskommune 2018 uddeler Furesø Kommune for 8. gang talentprisen for unge, der har markeret sig indenfor idræt eller kultur.

Seks unge kandidater er nu udpeget af dommerkomiteen. Hvem, der får hovedprisen, afsløres ved prisoverrækkelsen 31. maj klokken 17 i Ungekulturhuset på Ballerupvej.

Fik du læst: VIDEO: Dramatisk redningsaktion på Furesøen: Sejler kæntrede

Det er en enig dommerkomité, der har udvalgt de seks unge kandidater med talenter inden for seks vidt forskellige discipliner - lige fra guitarspil, skuespil og billedkunst til alpint skiløb, taekwondo og grand prix gymnastik. De seks kandidater er valgt ud af i alt 17 indstillinger, som er kommet fra foreninger, pårørende og venner.

Nye dommere

Den nyvalgte formand for Udvalg for kultur, idræt og fritid Tine Hessner er med i dommerkomiteen for første gang. Ligeledes er den nyudnævnte formand for Furesøs Ungeråd, Lasse Winther, der selv modtog prisen i 2014, debutant blandt dommerne. Han husker tydeligt, hvordan det føltes at blive nomineret og udvalgt.

Se de nominerede talenter her

“Jeg blev bekræftet og anerkendt af mennesker, jeg ikke kendte. Det betød meget for mig,” mindes han nu, hvor han selv står med den store opgave at udvælge blandt mange stærke profiler.

Dommerkomiteen består desuden af repræsentanter for henholdsvis Kulturelt Samråd Furesø og en fra Furesø Idrætsråd, lederen af Furesø Musikskole og lederen af Furesø Ungdomsskole.

Husk at stemme

Kandidaterne til prisen er i år er Marie Klint Nielsen, der dyrker alpint skiløb, Alexandra K. Høyer, der dyrker taekwondo og er udtaget til bruttolandsholdet talenttrup, Nikolaj Nording-Grooss, der spiller teater i Teatergruppen Syvstjernen, Klara Blauenfeldt, der laver billedkunst, Gustav Ostenfeld Frøjk, der spiller guitar på Furesø Musikskole og endelig Team Octavia fra Farum Gymnastikforening, der er syv piger, som konkurrerer i grand prix gymnastik. Man kan Læs mere om talenterne på www.furesoe.dk/nominerede.

Fik du læst: Åbent hus hos Mosedamgaard: En hyggelig søndag for hele familien 

Du kan være med til at påvirke processen ved at sende din anbefaling af en af de seks nominerede med en god begrundelse for dit valg til; ungttalent@furesoe.dk senest torsdag 18. maj klokken 12. Det er dog dommerkomitéen, der tager den endelige beslutning om, hvem der får prisen.

Talentprisen er på 5.000 kroner og derudover uddeles sidepriser på 1.000 kroner Talentprisen gives til unge til og med 17 år, der har markeret sig stærkt på kultur- og idrætsområdet i eller uden for kommunen og vist særlige evner og talenter inden for deres felt.

Hør Tine Hessner fortælle om talentprisen her:

Publiceret 03 May 2018 08:24