Godt 50 Furesøborgere var mødt op på rådhuset den 25. april. Foto: Furesø Kommune

Godt 50 Furesøborgere var mødt op på rådhuset den 25. april. Foto: Furesø Kommune

Politiker om ny integrationspolitik:

"Det er godt med input fra borgerne"

Borgere og politikere var samlet under ét tag for at diskutere fremtidens integration

Af
Af Kristina Pihl

Hvordan styrker vi fællesskabet i kommunen på tværs af kulturer, og hvordan får vi flere kvinder med anden etnisk baggrund end dansk ind på arbejdsmarkedet? Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret, da Furesø Kommune holdt dialogmøde om integrationspolitikken den 25. april. Mødet var også første gang, at kommunen fik afprøvet Furesømodellen for borgerinddragelse.

Fik du læst: Voldsom røgudvikling i rækkehus

Knap 50 borgere var mødt op til dialogmødet, og de fremmødte blev inddelt i tre stande: En stand diskuterede foreningsliv og medborgerskab, en anden diskuterede hvordan flere forældre med anden etnisk baggrund end dansk bliver inddraget i dagtilbud og folkeskolen, mens den sidste stand debatterede, hvordan der kommer flere kvinder med anden etnisk baggrund end dansk ind på arbejdsmarkedet. I hver gruppe var der også nogle af Furesøs politikere, som noterede borgernes input.

“Nogle gange sidder man som politiker i sin egen verden, så det var super godt at få nogle input. Der var blandt andet mødt en masse syriske flygtningekvinder op, som var kommet i arbejde, og de fortalte om deres oplevelser. De fortalte, hvordan lederne og medarbejdere på deres arbejdspladser gjorde meget ud at snakke dansk med dem, og hvordan det havde hjulpet dem, og det er noget konkret, jeg kan tage med mig videre og bede forvaltningen og erhvervslivet om at være opmærksomme på,” fortæller formand for Udvalg for Beskæftigelse og Erhverv Hasan Yilmaz, der deltog i mødet.

Fik du læst: Nu kan du stemme: Hvem skal have årets talentpris

På borgerdialogmødet kom der også en konkret idé om at etablere særlige erhvervsnetværk for etniske kvinder med fokus på arbejdskultur og sprog, ligesom mulighederne for hvordan kvinderne kan få et større netværk også blev diskuteret flittigt.

Integrationspolitikken for 2018-2021 skal vedtages efter sommerferien, hvor der som tidligere bliver en offentlig høring for alle borgere.

Publiceret 04 May 2018 08:27

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt