Ejer af Bog & Idé Marianne Larsen og hendes mand Nicolai Aarøe, der også arbejder i butikken, søger nye udfordringer fra 1. juli. Foto: Kristina Pihl

Ejer af Bog & Idé Marianne Larsen og hendes mand Nicolai Aarøe, der også arbejder i butikken, søger nye udfordringer fra 1. juli. Foto: Kristina Pihl

Boghandleren på Bymidten lukker:

“Det er så vemodigt”

Den øgede nethandel gør, at boghandleren på Værløse Bymidte må dreje nøglen om

Af
Af Kristina Pihl

Bog & idé på Værløse Bymidte lukker. Ejer Marianne Larsen har sammen med sin mand, Nicolai Aarøe, drevet forretningen i næsten fem år, men den stigende nethandel har gjort, at der ikke længere er fremtidsudsigter i forretningen.

“Som et resultat af detailudviklingen som helhed og de ændrede indkøbsmønstre i forbindelse med den kraftigt øgede nethandel, som tydeligt mærkes også i bogbranchen og den generelle brancheglidning indenfor både kontorartikler og bøger, har jeg sammen med min mand besluttet at prøve kræfter med noget andet,” fortæller Marianne Larsen.

Fik du læst: Stribevis af  bilindbrud

Den endelige lukningsdato ligger endnu ikke fast men afhænger af, hvor længe der er varer i forretningen. Marianne Larsen fortæller, at de officielt afleverer nøglerne til butikken 30. juni. De forventer dog at lukke lidt før, så lokalerne kan sættes i stand.

Udover Marianne Larsen og hendes mand beskæftiger forretningen én fuldtidsansat og 3-4 deltidsansatte.

Rygter har floreret

Siden Irma på Bymidten offentliggjorde deres lukning i slutningen af februar, har der floreret rygter om Bog & Idés fremtid. Og selvom lukningen af boghandlen har været planlagt gennem længere tid, har Marianne Larsen ikke ønsket at melde noget offentligt ud før nu.

“Folk er kommet og spurgt os gennem længere tid, om vi lukkede. Det ligger dem på sinde, og folk interesserer sig for Værløse. Så de bliver selvfølgelig bekymrede, når de hører, at en butik skal lukke, men jeg har gerne villet have alle detaljer på plads, før jeg meldte noget ud”, forklarer hun til Furesø Avis.

Vemodigt farvel

For Marianne Larsen bliver det et vemodigt farvel, for lukningen af Bog & Idé bliver ikke kun et farvel til forretningslivet på Bymidten men også et endeligt farvel til bogbranchen, som hun har været en del af i 12 år.

Fik du læst: Møbler og sække med affald smidt ved SKovlinjen: Men så tog borgere affære

“Det bliver virkelig trist at sige farvel til bogbranchen, for jeg elsker at være boghandler, men der er mange år til, at jeg skal på pension, så når der ikke er noget fremtidsmæssigt perspektiv i butikken, vil jeg hellere give mig i kast med noget andet”, fortæller hun og afslører, at hun sammen med sin mand driver en grafisk virksomhed - og den vil hun nu kaste sig over på fuld tid.

Marianne Larsen takker dog de handlende på Bymidten.

“Vi siger en stor tak til alle vores kunder, som har valgt at støtte den lokale boghandel siden vores åbning i 2013. Det har været en fornøjelse at anbefale gode bøger, hjælpe med at finde varer, at give råd og vejledning blandt andet til børnenes skolegang og ikke mindst tale lidt med mange af kunderne i ny og næ”, siger hun.

Publiceret 15 May 2018 00:00