Her ses planerne for byggeriet, som officielt bliver præsenteret onsdag 23. maj.

Her ses planerne for byggeriet, som officielt bliver præsenteret onsdag 23. maj.

Korf Ejendomme om revideret projekt:

“Byggeriet kan løfte Farum Hovedgade”

Lavere højde, større torv og parkeringskælder. Det er bare nogle af de ændringer, der er i planerne for byggeriet ved den gamle Spar-købmand på Farum Hovedgade

Af
Af Kristina Pihl

“Jeg synes, det er blevet et virkelig godt projekt. Jeg bor selv i Farum og har gjort det i mange år, og jeg synes projektet indeholder mange ting, der kan løfte Farum Hovedgade til den handelsgade, den egentlig bør være”. sådan lyder det fra Alex Jacobsson, der er projektleder for Korf Ejendomme.

Han har siden juni sidste år arbejdet med byggeprojektet ved den gamle Spar-købmand på hovedgaden.

Siden Korf Ejendomme og Rema 1000 sendte projektet ind til kommunen i august, har de været i dialog med Furesø Kommune, og det har ført til nye ændringer. Som Furesø Avis kunne fortælle i sidste uge, har Korf Ejendomme valgt at sænke højden på beboelsesejendommen efter ønske fra kommunen.

Fik du læst: Så er kommunen klar til at fortælle om planerne for Farum Hovedgade

I den oprindelige plan var bebyggelsen på op til fire etager, men i det nye projekt er byggeriet planlagt til tre etager.

“Vi har hele tiden ligget lavere en bankbygningen af respekt for miljøet omkring hovedgaden, men kommunen havde et ønske om, at bygningen blev en smule lavere, og i det nye projekt er vi nede på tre etager, og enderne, der vender ud mod anden beboelse, er helt nede i to etager. Så vi prøver at fylde mindst muligt i landskabet, så vi også respekterer naboerne,” fortæller Alex Jacobsson.

Ny parkeringskælder

I det oprindelige projekt var der to indkørsler til byggeriet med en pavillon i midten, men i den nye version er den ene indkørsel sløjfet til fordel for et torv, hvor der er mulighed for udeservering, forskellige arrangementer eller plads til, at butikkerne kan have varer stående. Alt sammen skal ifølge Alex Jacobsson være med til at skabe mere liv i gaden.

Fik du læst: Boghandlen på Bymidten lukker: "Det er så vemodigt"

“Det, der er hele ideen bag projektet og grunden til, at jeg synes, det er et rigtig godt projekt, er, at man har Rema 1000, der ligger tilbagetrukket men som vil trække den daglige trafik af kunder til, og så supplerer vi med op til seks specialforretninger eller cafeer og et torv, som kan spille sammen med de her ting. Det skulle meget gerne give et mere levende gadebillede”, fortæller han.

For at der skal være plads til torvet er en del af parkeringspladserne lagt ned i en parkeringkælder under bebyggelsen således, at beboerne har direkte adgang til deres egen private parkeringsplads.

Facaden tilpasset

I det nye projekt er der også sket ændringer ved Rema 1000s bygning.

“Rema 1000 ligger ud mod Gammelgårdsvej, som er en beboelsesvej. Derfor har vi knækket deres facade og givet den ekstra beplantning, så den passer bedre ind i det udseende, beboelsesområdet har,” fortæller han.

Infomøde om planerne

Alle interesserede har mulighed for at høre mere om det nye projekt på mødet den 23. maj, hvor Alex Jacobsson håber, at mange vil møde op og støtte op om projektet.

Fik du læst: Møbler om sække smidt ved Skovlinjen: men så tog borgere affære

“Der er mange, der kommer til mig og giver udtryk for, at de ønsker mere liv i hovedgaden, så hvis man kan lide projektet, er det vigtigt, at man kommer og giver sin mening til kende, for vi har også brug at vise, at folk ikke kun er negative. Projektet er en unik mulighed for at skabe noget liv, og hvis det her projekt bliver aflyst, så går der i lang tid, inden der kommer noget nyt,” siger Alex Jacobsson.

Infomødet holdes på Farum Hovedgade 50A klokken 19.30, og her vil planerne både blive præsenteret og debatteret. Alle input tages med i det videre arbejde med projektet, lyder det fra Furesø Kommune

Publiceret 16 May 2018 14:00