Formanden for udvalget for dagtilbud og familier, Bettina Ugelvig Møller, var med til at tage første spadestik. Foto: Kristina Pihl

Formanden for udvalget for dagtilbud og familier, Bettina Ugelvig Møller, var med til at tage første spadestik. Foto: Kristina Pihl

Højt humør og glade børn:

Første spadestik er taget til Hareskov Børnehus

Den nye daginstitution i Hareskovby skal stå færdig til april næste år. Onsdag blev det første spadestik taget, og det blev fejret med is

Af
Af Kristina Pihl

Onsdag eftermiddag var der højt humør og glade børn, da første spadestik til Hareskov Børnehus blev taget under blå himmel og grønne trækroner. Det kommende børnehus skal efter planen stå færdig til april næste år, og det skal have plads til 100 børn.

Læs også: Her er Hareskovs nye børnehus: 'Huset mellem træerne'

Det er entreprenørfirmaet Lund & Staun, akitektfirmaet BJERG Arkitektur, ingeniør SlothMøller og landskabsarkitekt IN"BY, der står bag projektet, hvor bæredygtighed er en central del af byggeriet. Børnehuset vil blandt andet indeholde dagslysstyring, behovsstyret ventilation og solceller.

Maria Bjerg Nørkjær, der er arkitekt og partner i BJERG fortæller, at det kommende børnehus giver helt nye muligheder.

Fik du læst: Korf Ejendomme om revideret projekt: "Byggeriet kan løfte Farum Hovedgade"

“Børnehusets placering på grunden er nøje planlagt ud fra et ønske om, at bevare alle eksisterende træer. Det har været en sjov udfordring, som netop har været med til at give børnehuset sin helt karakteristiske form, der bugter sig på grunden. Med grønt tag, store ovenlysvinduer og røde mursten - som er i tråd med de omkringliggende huse i villakvarteret - har vi designet et børnehus, der ikke blot er moderne og fremtidssikret, men ligeledes indskriver sig i Hareskovby,” fortæller hun.

Ønske blandt forældre

Hareskov Børnehus bliver en integreret institution på Skovmose Allé 55. Institutionen bliver dermed liggende samme sted som det tidligere børnehus, hvilket har været et stort ønske blandt forældrene.

I forbindelse med udviklingen af projektet har der været nedsat en arbejdsgruppe med forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og repræsentanter fra Hareskovs Medborgerforening, der i samarbejde med bygherrerne har diskuteret udformningen af børnehuset.

Fik du læst: Nu venter Ligaen: Værløse Basket hev guldet hjem 

“Vi skal tage det kommende børnehus til os som et sted med de bedste muligheder for at realisere vores visioner for det gode børneliv i Furesø Kommune. Og rigtig meget i både projektet og i den proces, der går forud for i dag, taler for, at vi er godt i gang,” lød det fra borgmester Ole Bondo Christensen (A), inden han tog første spadestik sammen med nogle spændte drenge.

Også formand for udvalget for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A) roste det projektet:

“Her bliver plads til både leg og fordybelse i aktiviteter, samtidig med at børns behov for at kunne røre sig fysisk og med store armbevægelser bliver tilgodeset. Det er dejligt, at vi med dette byggeri kan sikre, at intentionerne i de pædagogiske læreplaner får gode muligheder for at blive udfoldet”.

Første spadestik blev fejret med is til alle fremmødte.

Flere af de fremmødte børn gav en hjælpene hånd med, da første spadestik blev taget. Foto: Kristina Pihl

Flere af de fremmødte børn gav en hjælpene hånd med, da første spadestik blev taget. Foto: Kristina Pihl

Publiceret 17 May 2018 09:00