Der blev danset og sunget på Lyngholmskolen fredag. Foto: Kristina Pihl

Der blev danset og sunget på Lyngholmskolen fredag. Foto: Kristina Pihl

Fotogalleri:

Hele verden samlet på Lyngholmskolen

Efter en uge med fokus på alle verden kontinenter, blev Lyngholmskolens feature-uge afsluttet med en kulturfest

Af
Af Kristina Pihl

Der var brasilianske samba-rytmer, australsk stammedans og smagsprøver fra hele verden, da Lyngholmskolen fredag afsluttede deres feature-uge “Verdens kontinenter”. Eleverne fra 0-8 klasse havde i løbet af ugen været inddelt i grupper, der hver havde arbejdet med ét kontinent. Ved fredagens kulturfest udstillede alle grupperne deres arbejde og delte smagsprøver ud, så deres kammerater kunne se, hvad de havde lavet i ugens løb.

Fik du læst: Bademester efter særlig mærkedag: "Jeg er en meget glad mand"

Feature-ugen er en tradition, der bliver holdt hver anden år. Her mødes alle elever - på tværs af overgange-, og det giver ifølge skoleleder Pia Christensen nogle særlige oplevelser:

“En uge som den her er ikke alene med til at lære børnene om andre kulturer, den er også med til at styrke fællesskabet på tværs af klassetrin. Vi oplever, hvordan de store hjælper de små, og det er fantastisk at se,” fortæller hun.

Festlighederne blev afsluttet med livemusik fra et cubansk band, der underholde og interagerede med børnene.

Publiceret 19 May 2018 06:00

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl