Når der er aftenåbent på Værløse Bymidte, kan du komme på speed dating med sognepræst Fritze Steiner-Johnsen

Når der er aftenåbent på Værløse Bymidte, kan du komme på speed dating med sognepræst Fritze Steiner-Johnsen Privatfoto

Vil du på date med præsten?

Når der er aftenåbent på Værløse Bymidte, kan du møde en af sognets præster, Fritze Steiner-Johnsen, på en helt ny måde

Fritze Steiner-Johnsen, der er sognepræst i Værløse, sætter gang i en helt ny måde at komme i kontakt med borgerne på. Når der er aftenåbent på Værløse Bymidte stiller hun nemlig op til en gang speed dating.

"Jeg synes jo, at folk skal komme i kirke, men jeg synes også, at kirken skal komme til folk"

"Jeg synes jo, at folk skal komme i kirke, men jeg synes også, at kirken skal komme til folk. Derfor tager jeg en sofa, et bord og et par lysestager med mig op til Bymidten den 31. maj og slår mig ned fra kl. 16-20. Vi er heldigvis mange, der går og grubler over livets store spørgsmål, og de er gode at vende med en præst. Så jeg ser frem til en aften med massiv dating”, fortæller Fritze Steiner-Johnsen.

Publiceret 23 May 2018 08:33

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt