En råbuk blev lørdag angrebet og skambidt af løse hunde i skoven og måtte efterfølgende aflives.

En råbuk blev lørdag angrebet og skambidt af løse hunde i skoven og måtte efterfølgende aflives. "Det er meget alvorligt", slår Naturstyrelsen fast. Foto: Naturstyrelsen

Efter hundeangreb på rådyr: 'Hold jeres hunde i snor' lyder bønnen fra Naturstyrelsen

Et rådyr blev i weekenden angrebet af løse hunde i Ganløse Ore og måtte efterfølgende aflives. Derfor beder Naturstyrelsen nu alle hundeejere om at holde hunden i snor

Af
Helene Holm Stolle

Hensyn Det, der skulle have været en fredelig og dejlig tur i skoven, endte lørdag med en noget makaber oplevelse.

"Et stykke inde i skoven ad Nyvangsvej, mellem Farum og Ganløse, hører hun pludselig nogle hunde, der gør voldsomt og et dyr, der skriger. Hun skynder sig frem til stedet, og der ser hun, to hunde løbe væk fra en råbuk, som ligger såret på skovbunden", fortæller Stephan Springborg, der er naturvejleder i Naturstyrelsen.

"Heldigvis har kvinden sin mobiltelefon med og ringer til politiet, der rekvirerer en schweisserhund ud til stedet", fortæller Stephan Springborg og forklarer, at en Schweisserhund er en hund, der er specialtrænet til at opspore sårede dyr, så det kan blive aflivet.

Det var hundefører Henning Gebauer og hunden Laika, der kom til skoven, og de fandt ifølge Stephan Springborg dyret hurtigt og fik det aflivet.

Det sker for ofte

Lørdagens hændelse var langt fra den første gang, at Henning Gebauer er blevet kaldt ud for at tage sig af et af skovens dyr, der er blevet skambidt af hunde.

"Det er et ulykkeligt syn. Ofte er der jo tale om hunde, som er ude og prøve kræfter med deres instinkter som rovdyr i skoven. Hundene angriber dyrene, der hvor de nu kan få fat, og det er derfor ofte et helt forfærdeligt syn, der møder én, når man når frem", fortæller han og understreger, at sådan var det også forleden.

Hundene angriber dyrene, der hvor de nu kan få fat, og det er derfor ofte et helt forfærdeligt syn, der møder én

"Hundene havde ædt sig ind i dyret bagfra. Der var hul i skridtet, bagben og lyske, øret var flænset, og der var blodudtrækninger i det ene øre efter biddene", fortæller han og tilføjer, at rådyret havde ligget og lidt i en times tid, inden han fandt frem til det.

"Hunde har stadig deres jagtinstinkter også hunde, som til daglig er søde kælehunde. Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre til, at man altid holder sin hund i snor, når man lufter den i naturen. For de vilde dyrs skyld", siger siger Henning Gebauer.

Meget alvorligt

Naurstyrelsen tager det meget alvorligt, når en hund lader sit jagtinstinkt tage over og angriber et af skovens dyr. Derfor opfordrer Naturstyrelsen skovgæster til at kontakte Naturstyrelsen, hvis man har se noget, der kan kaste lys over lørdagens hændelse - eller andre hændelser. Det skal nemlig meldes til politiet, oplyser skovfoged Jens Nielsen fra Naturstyrelsen.

"Det er helt og aldeles hundeejernes ansvar, hvis en hund løber løs i skoven og begynder at jage på egen hånd", understreger han og fortsætter:

"Din hund skal være i snor i skoven, undtagen hvis det er en hundeskov. På den måde undgår vi, at dyr kommer til at lide som i dette ulykkelige tilfælde. Hvis man ønsker at lufte sin hund uden snor, har Naturstyrelsen etableret områder, hvor det er muligt – de såkaldte hundeskove. I hundeskove kan hunden få lov at løbe og eventuelt lege med andre hunde, hvis hunden vel at mærke er lydig, ikke angriber andre, og altid er under fuld kontrol", siger Jens Nielsen.

Publiceret 25 May 2018 08:39