Som pårørende til en psykisk syg er det vigtigt at passe på sig selv. Hvordan man gør det, giver Bedre Psykiatri gode råd om ved et arrangement i Farum Kulturhus.

Som pårørende til en psykisk syg er det vigtigt at passe på sig selv. Hvordan man gør det, giver Bedre Psykiatri gode råd om ved et arrangement i Farum Kulturhus. Modelfoto: Mostphotos.com

Foredrag: Pårørende til psykisk syge skal passe på sig selv

Bedre Psykiatri inviterer til en gratis informationsaften i Farum Kulturhus med foredrag af Jeanette Moe Kyhl Frank

Infoaften Mere end hver tredje person kommer enten via familie, omgangskreds eller arbejdsplads i berøring med psykisk sygdom. Det kan være en stor psykisk belastning at være pårørende, for man er udsat for både krise, sorg og stress.

Fra medlemsundersøgelser foretaget af Bedre Psykiatri ved man, at mange pårørende bruger meget tid og økonomiske ressourcer på deres pårørenderelation, at det ofte er en stor belastning, som både kan gå voldsomt ud over den øvrige familie og i forhold til arbejdsmarkedstilknytningen.

Derfor er det helt afgørende, at de pårørende får støtte, rådgivning og hjælp, således at de bliver bedre i stand til at være en ressource for den psykisk syge i behandlingsforløbet, og at de som pårørende bliver bedre i stand til at tage vare på sig selv.

Jeanette Moe Kyhl Frank er selv pårørende, arbejder til dagligt som psykoterapeut og er netværksleder for mange af Bedre Psykiatris samtale- og netværksgrupper, og ved informationsaftenen i Farum Kulturhus den 30. maj klokken 19 til 21, vil hun fortælle om vigtigheden i, at man som pårørende passer godt på sig selv . Efterfølgende vil der være tid til spørgsmål og debat.

Arrangementet er gratis, man skal ikke tilmelde sig, og alle er velkomne.

hhs

Publiceret 27 May 2018 05:45

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt