Kvinden bag Furesø Picnic Festival har altid bobler på køl

Eva Vedel står for fjerde år i træk bag picnicfestivalen, som skal lokke folk til at tage til Furesø for at nyde naturen, mens der spises, drikkes og hygges

Af
Anne Lønstrup

Hun er et af den slags mennesker, der altid har en flaske bobler på køl. For Eva Vedel, der for fire år siden tog initiativ til Furesø Picnic Festival, kan altid finde på et eller andet at fejre. Men hvad putter hun mon i sin picnickurv? Svaret lyder sådan her:

”En gazpacho, lavet på bladselleri, friske tomater, agurker og pebre i alverdens farver, er altid lækker at tage med på picnic. Man kommer også langt med et godt brød, salat, oste, friske bær, vandmelon eller en lille dessert. Det behøver ikke at være avanceret. Faktisk er det både nemmere, lækrere og hurtigere at opbevare de forskellige dele hver for sig og kombinere, som man har lyst,” siger Eva Vedel.

Vi følger årets gang og tager i skoven både sommer og vinter. Vores lokale strand, Furesøbad, ligger i cykelafstand, og man kan altid nå en dukkert efter skole eller arbejdstid

Hendes venner griner lidt af, at hendes æstetiske sans byder hende også at bringe en dug med.

”En dug rammer måltidet ind og tilføjer det lille ekstra. Det samme gælder glas. Jeg tager rigtige vinglas med, for så smager vinen bedre", siger hun.

Lige til at pakke i en kurv

På den baggrund måtte det selvfølgelig være Eva Vedel, som fandt de ord, der blev afsæt for Furesø Picnic Festival.

Hun sad for fire-fem år siden i Furesø Kommunes Erhvervskontaktudvalg til et møde om branding af kommunen i relation til turismeindsatsen. Der blev talt om skoven, vandet og alt det grønne, der karakteriserer kommunen, og Eva Vedel sagde, ”Alt det, vi har herude, er lige til at pakke i en picnickurv".

Derfra tog det ene ord det andet, og Eva Vedel - som siden 2007 har drevet sit eget eventfirma ved navn Expo Viva - blev primus motor bag festivalen. Den havde 1.000 deltagere i 2015 og 7.000 sidste år.

Den 2. og 3. juni i år løber den fjerde Furesø Picnic Festival af stablen. Igen i år bydes der på skovturs-oplevelser i børne- og voksenhøjde. Lørdag bliver det med Naturpark Mølleåen som omdrejningspunkt, mens søndagens program udspiller sig omkring Furesøbad.

Et grønt smørhul

Når det falder Eva Vedel let at arbejde med branding af Furesø, skyldes det ikke mindst, at hun for 26 år siden slog sig ned i Hareskovby.

”Jeg har alle årene boet i et hus fra 1958 med skovdige i baghaven. Så vi er forvænt med egern og dådyr i haven. Vi følger årets gang og tager i skoven både sommer og vinter. Vores lokale strand, Furesøbad, ligger i cykelafstand, og man kan altid nå en dukkert efter skole eller arbejdstid”, siger hun.

Med arbejdsplads i København - tidligere var hun i Spies Rejser og siden blev hun arrangementsdirektør i Forum – er Eva Vedel ofte steget på toget efter en lang arbejdsdag med drøn på, og 25 minutter senere er hun stået af på Danmarks smukkeste station, som hun kalder Hareskov Station.

”Hareskovby er et lille, grønt smørhul. Det er et lokalsamfund, hvor folk lige låner hinanden noget udklædningstøj eller en trailer. Og så har det en enorm charme, at en god del af husene er bygget som sommerhuse for københavnere, der ville ud i naturen".

Netop københavnerfamilierne vil Eva Vedel gerne invitere på picnic. De ved måske ikke, at Københavns forhave kun er en lille halv time fra stenbroen. Men bare vent, det skal Eva Vedel nok få dem lært.

Publiceret 27 May 2018 07:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt