Der er sket meget med byggeriet af den nye institution i Farum Nordby, siden det første spadestik blev taget tilbage i november måned. I sidste uge blev der holdt rejsegilde.

Der er sket meget med byggeriet af den nye institution i Farum Nordby, siden det første spadestik blev taget tilbage i november måned. I sidste uge blev der holdt rejsegilde. Foto: Furesø Kommune

Rejsegilde i Farum Nordby: Ny institution forventes klar til oktober

Solen stod højt på himlen, da der i sidste uge var rejsegilde på det nye børnehus i Farum Nordby

Af
Helene Holm Stolle

Der var både taler og pølser, som det sig hør og bør ved et rejsegilde, da Furesø Kommune sammen med entreprenør Robert Mayer i sidste uge kunne fejre første det af byggeriet af det nye børnehus i Farum Nordby.

"Jeg har glædet mig meget til i dag. Det er en glædelig dag", lød det fra borgmester Ole Bondo Christensen, der glædede sig over, hvor langt byggeriet er kommet på det halve år, der er gået, siden det første spadestik blev taget i november.

"Byggeriet har været under planlægning helt tilbage fra 2014, hvor prognoserne viste, at der var behov for en daginstitution i Farum Nordby. Vi fik afsat de fornødne penge til projektet, og de første planer blev lagt. Det kan synes som lang tid, så derfor er det ekstra dejligt, at man nu kan begynde at se konturen af den færdige bygning. Ikke bare i horisonten, men lige her på byggepladsen, hvor vi står i dag", lød ordene fra Bondo, der også takkede alle involverede i processen og ikke mindst arkitekter, ingeniører og alle håndværkerne.

Et stærkt fællesskab

I hele Furesø Kommune er der en målsætning om stærke fællesskaber - også i institutionerne - og det undstregede Ole Bondo Christensen i sin tale ved rejsegildet.

"Alle børn i Furesø skal være en del af stærke fællesskaber, hvor de gennem hele opvæksten møder dygtige og professionelle medarbejdere og udfordringer, der bidrager til deres karakterdannelse.Vi har en stærk ambition om at vores børn og unge skal trives og udvikle og sig. De skal møde dygtige voksne og de skal understøttes i at blive nysgerrige på livet. Måske klatre lidt højere op i træet – skue lidt længere ud mod fjerne horisonter".

"Her i Farum Nordby er naturen altid nærværende. Det gælder i høj grad også for det nye børnehus. Vi har Lillevangskoven , og i nærområdet er der også masser af højt græs, og vandhuller fyldt med kryb og kravl, som man kan undres over og studere. Ligesom fuglelivet i de mange bevarede træer er intakt. Naturen er også indtænkt i arkitekturen, så den kan nydes indefra gennem de store panoramavinduer i grupperummene. Når børnene altså ikke lige er ude og lege i de nye legemiljøer, som vi er i gang med at etablere", lød ordene, inden han sagde de 'magiske' ord, der er tradition for ved rejsegilder: 'Gid huset består i så mange år, som glasset går i skår'.

Det nye børnehus i Farum Nordby forventes at kunne tages i brug til oktober i år.

Publiceret 29 May 2018 10:09

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt