Talentpris 2018: Klara imponerer med sin grafik

Det var Klara Blauenfeldt, der løb med årets talentpris

Af
Kristina Pihl

Prisuddeling "Jeg er meget overrasket. Jeg havde ikke forventet det," sådan lød det fra Klara Blauenfeldt kort tid efter, at hun havde vundet årets talentpris 2018.

Klara Blauenfeldt var indstillet til prisen af sine forældre og underviser på Skolen for Kunst, Design & Arkitektur i Skovhuset, hvor hun har gået siden 2014. Hun var indstillet for sine evner indenfor grafikken, som hun har arbejdet med siden 5. klasse.

”Gang på gang imponerer hun mig med sin indsigt, passion og sit klarsyn. Hun baner vejen frem for andre børn og unge på sit felt. Hun tør stå ved sine holdninger og er helt klar en rollemodel og et talent, som vi vil se meget mere til i fremtiden,” lød det i indstillingen.

Et talent der skiller ud

Til trods for at Klara Blauenfeldt kun er 15 år, har hun allerede et imponerende CV. Hun har haft et værk med på den Internationale Biennale for børn og unge, hvor hendes værk blev trykt på plakaten, hun har udstillet på den censurerede udstilling ”Vårsalon” på Københavns Rådhus i foråret og hun har haft portræt med på udstillingen ”Portræt nu! for børn”, der blev vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

"Mange børn tegner eller maler, men de fleste holder op igen i 11-12-årsalderen. Her skiller du dig ud, fordi du har valgt en svær teknik, som du har holdt fast ved ind i de vigtige ungdomsår, hvor grafikken nu er blevet til en del af dig, din identitet og dit helt unikke udtryk," lød det fra Tine Hessner, formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt, efter hun havde overrakt prisen.

Fremtiden ligger klar

Det er 8. gang, at Furesø uddeler talentprisen. Prisen går til unge under 17 år med særlige evner indenfor kultur- og idrætsområdet. Udover Klara Blauenfeldt var fem andre talenter blandt de nominerede.

Sammen med titlen følger en check på 5.000 kr. som Klara Blauenfeldt vil bruge på særlig udstyr til hendes grafik. Klara Blauenfeldt har også klare planer for fremtiden

"Jeg starter på gymnasiet, hvor jeg skal have billedkunst på B-niveau, og så skal jeg udstille nogle forskellige steder i løbet af året," fortalte Klara Blauenfeldt.

Publiceret 01 June 2018 14:30