Der var liv og glade dage ved søndagens picnicfestival ved Furesøbad

Der var liv og glade dage ved søndagens picnicfestival ved Furesøbad Jan F. Stephan

Festivalarrangør: "Jeg er helt høj - det var fantastisk"

Fantastisk sommervejr, god musik og masser af spændende oplevelser for alle sanser var ingredienserne i dette års picnicfestival

Af
Af Helene Holm Stolle

Denne weekend var det fjerde år i træk, at Furesø Picnic Festival fandt sted, og i år fandt den sted under høj sol og temperaturer, der plejer at høre syden til.

"Det har været en fantastisk weekend. Det ene er selvfølgelig det smukke vejr, det andet er den stemning, der var hele søndagen, hvor alt var samlet i og omkring Furesøbad", fortæller Eva Vedel, der er kvinden bag picnicfestivalen.

Søndagens festligheder blev skudt i gang af Furesøgarden på græsset ved stranden, og det var noget, der fik de badeglade gæster op fra håndklæderne. Bagefter var der swingende jazz og croonere til både madpakkerne og solbadningen, og for de, der ikke selv havde pakket skovturskurven, var der masser af mulighed for at stille sulten fra de forskellige boder, hvor både Edamus og skolehaverne blandt andet var.

En drøm er opfyldt

"Jeg er simpelthen så glad", siger Eva Vedel til Furesø Avis dagen derpå og forklarer, at hele idéen med picnicfestivalen er at samle alt det, som Furesø har at byde på en enkelt weekend og dermed vise borgere og udefrakommende, hvad det er, der er så unikt ved kommunen.

"Jeg er så glad, det var en fantastisk weekend", siger Eva Vedel om dette års picnicfestival. Foto: Helene Holm Stolle

"Tanken var helt fra starten, at det her er en weekend, hvor vi markerer alt det, Furesø har at byde på. Vi serverer det for de interesserede, og så er det op til dem efterfølgende at bruge det året rundt", siger Eva Vedel og understreger, at lørdag i år var bygget op for de eventyrlystne, der ville tage ud for at finde oplevelserne, mens søndagen samlede det hele ved Furesøbad.

Canadiere var imponerede

I år havde Eva Vedel lokket den cykelglade borgmester Ole Bondo Christensen med på to af lørdagens cykelture, og ved søndagens officielle åbning af festivalen ved Furesøbad, fortalte han om turene og særligt den ene, hvor nogle turister fra både Schweiz og Canada deltog.

"De var imponerede over vores natur. Den kunne sagtens måle sig med det, de kommer fra", sagde han.

"Det er da fantastisk - tænk en gang, at nogle, der kommer fra to lande, der selv har smuk, smuk natur, også kan overraskes af naturen i Furesø. Det er virkelig et blåstempel", siger Eva Vedel.

Publiceret 04 June 2018 09:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt