Jonathan Mathys, Johan Meyer og Nikolaj Bay med maskotten Goliath, der besøger 32 lande i anledning af VM i fodbold.

Jonathan Mathys, Johan Meyer og Nikolaj Bay med maskotten Goliath, der besøger 32 lande i anledning af VM i fodbold. Foto: Anne Lønstrup

Goliath besøgte Stavnsholtskolens fodbolddrenge

Tre unge fodboldtalenter tog imod Göethe-institutternes maskot, Goliath, som i anledning af VM i fodbold besøger 32 lande

Af
Anne Lønstrup

Fodbold fylder rigtig meget i Nikolaj Bay, Johan Meyer og Jonathan Mathys liv. De 14-årige drenge spiller til daglig på U-14 for FC Nordsjælland og foruden heftig morgen- og eftermiddagstræning flere gange om ugen, spiller de kampe i weekenderne. Det indebærer også kampe i udlandet, og de har i denne sæson været i Holland, Italien, Tyrkiet, Madrid og Tyskland.

I den forløbne uge har de dog været hjemme og have en almindelig hverdag på den særlige talentlinje på Stavnsholtskolen. Her fik de forleden besøg af Göethe-institutternes maskot, Goliath, som i anledning af VM i fodbold besøger 32 lande.

Tysklæreren Sonja Bech bakker op om drengenes store fodbolddrømme. I hvert fald skal deres tyskkundskaber være på plads, hvis de en dag skulle blive i stand til at udleve den store drøm om at blive professionel fodboldspiller og tegne kontrakt med en udenlandsk klub.

Jonathan Mathys, Johan Meyer og Nikolaj Bay med maskotten Goliath, der besøger 32 lande i anledning af VM i fodbold.

Jonathan Mathys, Johan Meyer og Nikolaj Bay med maskotten Goliath, der besøger 32 lande i anledning af VM i fodbold. Foto: Anne Lønstrup

Ambitiøse drenge

Derfor ansøgte Sonja Bech tidligere på året Göethe-Instituttet om at få besøg af maskotten Goliath. Det lykkedes, og under maskottens besøg har tyskundervisningen i den klasse, som Nikolaj, Johan og Jonathan går i, fået et ekstra skub. Blandt andet har drengene skrevet om deres fremtidsdrømme på tysk.

”Drengene er utroligt dedikerede. De har et udpræget konkurrencegen, og går i gang med hver eneste opgave med stor entusiasme,” siger Sonja Bech.

Fra Göethe-Instituttet i København var Annika Wortmann kommet til Stavnsholtskolen for at følge projektet til dørs og for at snakke fodbold med idrætstalenterne – på tysk.

”Göethe-Instituttet arbejder for at fremme det tyske sprog og internationalt kulturelt samarbejde, og vores maskot Goliath besøger en lang række skoler i de 32 lande, som deltager i VM-slutrunden. Her i Danmark er det Stavnsholtskolen plus en skole i Odense. Projektet er opfundet for at lære elever om Verdensmesterskaberne i fodbold, samtidig med at de udvikler deres tyske sprog,” sagde hun.

Billedtekst: Jonathan Mathys, Johan Meyer og Nikolaj Bay jonglerer med maskotten Goliath, der besøger 32 lande i anledning af VM i fodbold.

Publiceret 20 June 2018 12:20