Farums gamle drenge gjorde en god figur ved et internationalt stævne for nylig.

Farums gamle drenge gjorde en god figur ved et internationalt stævne for nylig. Privatfoto

Hårde dage med fodbold: Farums gamle drenge efterlod et smukt eftermæle

Farum Fodboldfitness gamle drenge har deltaget i et internationalt stævne

Fem kampe fordelt over tre dage var en udfordring for Farum Seniorfitness, der i forrige uge deltog i en international turnering arrangeret af AB for spillere 70+. Altså spillere fyldt 70 år.

I turneringen deltog flere hold bestående af gamle divisions- og i nogle tilfælde landsholdsspillere samt med international deltagelse af hold fra Japan og USA. Men Farums gamle gjorde det godt, og det til trods for, at det var nyt for Farum at skulle spille 11-mands fodbold, da man til daglig spiller på en halv bane, uden off-side og side- og baglinier. Og flere af farumspillerne er også uden en fortid i aktiv fodbold, og enkelte har endda fået deres første fodboldstøvler i 70-års fødselsdagsgave.

I den indledende pulje mødte Farum AB og Frem. Farums holdleder, Bjørn Strange, havde sat holdet til en stærk defensiv indsats med mulighed for kontrastød. Men blot 10 minutter inde i den første kamp mod AB, kom der en kæp i hjulet for denne opstilling, idet Farums målmand måtte udgå med en lyskenskade, og holdets ene frontløber så måtte overtage målmandsopgaven. Trods en lige kamp måtte Farum se sig slået med 2-0.

Bare med to timers pause skulle holdet så i gang med den anden kamp mod Frem. En fantastisk kamp hvor Farums gamle drenge med resultatet 0-0 spillede lige op med denne gamle storklub med flere tidligere divisionsspillere.

På andendagen blev der afviklet to kampe, begge med resultatet 0-0 mod henholdsvis Ålborg Chang og Østerbro, og da stævnet kom til sin tredje dag, var kræfterne hos Farum brugt op, og holdet måtte inkassere et nederlag på 3-0 mod Skovshoved, et hold der har vundet DBU-Københavns rækken for spillere 70+.

"De tre dage med fodbold på ABs anlæg gav dog Farums gamle drenge et smukt eftermæle som et ihærdigt, stærkt fightende mandskab, som benyttede 20 mand og to holdledere", fortæller Poul Christoffersen.

hhs

Publiceret 21 June 2018 12:30