Leder Morten Ulrik og beboer Morten Schmidt tog den første tur på cyklen.

Leder Morten Ulrik og beboer Morten Schmidt tog den første tur på cyklen. Foto: Kristina Pihl

Spejdernes Genbrug donerede sofacykel til Langkærgård

Onsdag fik Langkærgårds beboere overrakt en sofacykel af Spejdernes Genbrug

Af
Kristina Pihl

Beboerne på Langkærgård kan fremover nyde de varme sommeraftener med ekstra vind i håret. Onsdag fik de nemlig overrakt en splinterny sofacykel af Spejdernes Genbrug.

"Beboerne havde længe ønsket sig en sofacykel, så vi søgte hos kommunen, men da de kun støtter formål til enkeltpersoner, blev vi anbefalet at søge hos Spejderens Genbrug, og de ville heldigvis gerne hjælpe" fortæller Lene Christensen, der er socialpædagog på Langkærgård. Langkærgård er et bofællesskab for personer med fysiske og psykiske handicaps.

Sofacyklen blev overleveret af to frivillige fra Spejdernes Genbrug, som kom cyklende hen til Langkærgård. Det var leder Morten Ulrik og beboer Morten Schmidt, der fik fornøjelsen af den første tur. Det var da også en tilfreds Morten Schmidt, der gjorde status efter en kort cykeltur op og ned af Højeloft Vænge:

"Det var en helt fin tur," lød det.

Nye oplevelser i vente

Spejdernes Genbrug donerer hvert år penge til sociale formål udover at støtte spejderbevægelsen. I 2017 delte den frivillige organisation 1,3 millioner kroner ud til 26 forskellige projekter og formål. Sidste uge overrakte Spejdernes Genbrug også en sofacykel til Plejecenter Lillevang.

"Jeg håber, at cyklen kan glæde beboerne, fordi de kommer ud og og får noget motion. Hvis man er alene, magter man måske ikke at dyrke motion, men med cyklen her er man to om det, så det tror jeg kan gøre en forskel," siger Bodil Danielsen fra Spejdernes Genbrugs donationsgruppe.

Langkærgård har bygget et skur, hvor den eldrevne sofacykel fremover vil stå og lade op mellem cykelturene. Ifølge Lene Christensen kan cyklen give beboerne nogle anderledes oplevelser.

"Cyklen kan være med til at skabe noget socialt, fordi man sidder to og to sammen. Udover frisk luft og motion er det også en sjov og anderledes måde at opleve lokalområdet på," fortæller hun.

Sofacyklen har en værdi af 50.000 kr.

To frivillige fra Spejdernes Genbrug kom cyklende hen til Langkærgård med den nye sofacykel.

To frivillige fra Spejdernes Genbrug kom cyklende hen til Langkærgård med den nye sofacykel. Foto: Kristina Pihl

Publiceret 27 June 2018 15:13