Efter måneders debat stemte et flertal for at flytte Kildehuset.

Efter måneders debat stemte et flertal for at flytte Kildehuset. Modelfoto

Så er det sikkert: Kildehuset flytter til Bifrost

Et flertal i byrådet stemte for at flytte Kildehuset til Bifrost

Af
Kristina Pihl

Byråd Kildehuset skal flyttes fra Farum Hovedgade til den tidligere FFO-bygning Bifrost i Farum Vest. Det står klart efter byrådsmødet onsdag aften, hvor et flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti stemte for, mens de øvrige partier stemte imod.

Debatten om Kildehusets fremtid har fået bølgerne til at gå højt både blandt politikere og forældre. Byrådsmødet onsdag aften var ingen undtagelse, hvor særligt diskussionen om borgerinddragelse fyldte meget. Modstanderne af flytningen, herunder Liberal Alliance og Venstre, kritiserede beslutningen, fordi den gik imod arbejdsgruppens ønsker.

"Respekten for borgerinddragelsen er væk. Man har givet forældrene indtryk af, at deres hårde arbejde giver resultater, og så skrotter man dem," lød det fra Venstres Birit Torm.

Liberal Alliances byrådsmedlem, Ole Holleufer, sammenlignede beslutningen med en begravelse:

"Det er lang tid siden, jeg har været til begravelse, men det skal jeg i dag. Det er ikke kun en begravelse af Kildehuset, men også en begravelse af den aktive borgerinddragelse," lød det fra Ole Holleufer.

Det var byrådsmedlem og formand for udvalget for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A), der indledte og afsluttede debatten ved byrådsmødet. Hun kaldte sagen om Kildehuset placering for ' hård':

"Jeg sætter stor pris på den måde forældrene har arbejdet på, og jeg har stor respekt for, at forældrene ser placeringen ved hovedgaden som den bedste," lød det fra Bettina Ugelvig Møller, som fortsatte:

"Sagen har været hård men ikke svær, fordi Kildehusets begrænsninger er tydelige."

Ifølge Bettina Ugelvig Møller er der bedre pædagogiske rammer i Bifrost, fordi der kan etableres flere, mindre legezoner, hvor det enkelte barn kan fordybe og hvor børn i mindre grupper kan lege sammen om en aktivitet.

De Radikales Tine Hessner stemte for en flytning, fordi hun så de bedste rammer i Kildehuset. Ifølge hende har forløbet ikke været perfekt.

"Der har været store fejltrin i det her forløb, som vi må skrive os bag øret, så de ikke sker igen."

Publiceret 28 June 2018 00:00