"Desværre har vi været ramt af aflysninger fra vikarbureauerne, hvilket har betydet, at vikardækningen i sommerperioden har været lav. Den udfordring har vi ikke kunnet forudse", skriver Annelia Fähnrich Jensen, der er centerchef for Social og Sundhed, Furesø Kommune i dette debatindlæg. Modelfoto fra Mostphotos.com

DEBAT: "Vi skal sikre den bedst mulige hjemmepleje"

Annelia Fähnrich Jensen,centerchef for Social og Sundhed, Furesø Kommune

Den 23. juli kunne man læse debatindlægget ”Ris og ros til hjemmeplejen”. Her blev – foruden ros til de dygtige medarbejdere i Furesø Hjemmepleje – rejst bekymring for den tid, medarbejderne har til hvert hjemmebesøg.

Sommerperioden har i år været ekstra travl i hjemmeplejen. Vi har for nylig implementeret to nye it-systemer (Nexus og Fælles Sprog III) i Center for Social og Sundhed, og den slags kræver tid, oplæring og tilvænning til nye arbejdsgange og metoder.

De to systemer er nødvendige i vores arbejde for at skabe bedre sammenhæng for borgerne i deres ydelser, samt sikre at vi bliver bedre til at yde en indsats af høj kvalitet for vores mest udsatte borgere. Derudover hjælper systemerne os med at opfylde regeringens krav inden for social og sundhedsområdet.

Det er bestemt ikke hensigten, at medarbejderne skal føle de nye metoder og arbejdsgange som ”minut terror”. Sådan en opfattelse tager vi meget alvorligt, og vi skal naturligvis støtte vores medarbejdere bedst muligt i denne særlige implementeringsfase.

Desværre har vi været ramt af aflysninger fra vikarbureauerne, hvilket har betydet, at vikardækningen i sommerperioden har været lav. Den udfordring har vi ikke kunnet forudse, men vi vil forsøge at imødekomme risikoen fremover, så borgerne ikke oplever ændringer i ferieperioder, og så vores medarbejdere kan afholde ferie uden at bekymre sig om, hvorvidt deres kolleger skal løbe hurtigere imens.

Som en del af arbejdet med den nye værdighedspolitik er det politisk besluttet, at medarbejderne i hjemmeplejen og sygeplejen i august og september skal interviewe et udsnit af de hjemmeboende borgere, der modtager hjemmehjælp for at få deres ønsker til en værdig og god pleje.

Sideløbende bliver brugere, besøgende og pårørende på kommunens plejecentre og aktivitetscentre også interviewet. Vi håber på at få så mange synspunkter som muligt, så vi kan blive endnu klogere på, hvad der er vigtigt for vores borgere. I løbet af sensommeren og efteråret indbyder vi desuden til dialogmøder med både pårørende, borgere og andre eksperter på området. Det skal alt sammen give os mere viden, så politikerne med en ny værdighedspolitik kan sikre den bedst mulige ældrepleje for Furesøs borgere.

Publiceret 27 July 2018 15:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt