Håndværkerne er i fuld gang med at sætte loftetagen på det gamle Williams Hotel i stand, så Trine Rønnov og hendes team i stresslæge.dk kan rykke ind til august.

Håndværkerne er i fuld gang med at sætte loftetagen på det gamle Williams Hotel i stand, så Trine Rønnov og hendes team i stresslæge.dk kan rykke ind til august. Foto: Helene Holm Stolle

Stresslægen rykker ind på toppen af Williams Hotel

Siden Trine Rønnov stiftede stresslæge.dk tilbage i 2016, har virksomheden haft vokseværk - og nu rykker den ind på loftet af det gamle Williams Hotel

Af
Helene Holm Stolle

"Min mission er at hjælpe mennesker med at komme ud af deres stress – en gang for alle - og blive bevidste mennesker i deres eget liv. Fordi jeg ved, at det kan lade sig gøre at leve et fantastisk liv uden stress men med ro, energi og overskud". Sådan lyder det fra Trine Rønnøv, der er kvinden hos stresslæge.dk.

Hun ved, hvad hun taler om, for hun har prøvet stressen på sin egen krop. Dengang hun havde sin egen lægepraksis.

"Jeg havde da mærket nogle symptomer på stress, men jeg slog det væk, helt som de fleste gør. Men en dag da jeg skulle give en børnevaccine, og jeg lige pludselig ikke kunne huske, hvad jeg havde gang i, blev jeg bange. Da gik det op for mig, at den var helt gal. Og så blev jeg sygemeldt", fortæller Trine Rønnov, der var hjemme i fire måneder.

I den periode gik hun på opdagelse i sig selv og erfarede, at hun i al for lang tid havde overskredet sine egne grænser, pakket sig selv væk for at nå alt for meget. Derfor valgte hun at sælge sin praksis.

Det blev begyndelsen på et helt nyt liv, og i 2016 stiftede Trine Rønnov firmaet stresslæge.dk med ønsket om at kunne give stressramte et bedre og langt mere holistisk tilbud, end der findes andre steder.

At nå hertl har da været benhårdt arbejde, men jeg har hele tiden troet på, at det ville blive en succes, for hvis jeg var bange for, at det ikke ville lykkes, ville det slet ikke fungere

Indtil nu har stresslæge.dk lejet sig ind i en gammel villa på Farum Hovedgade, men virksomheden er blevet en succes og er nu vokset sig så stor, at Trine Rønnov om ganske kort tid rykker ind i helt nyistandsatte lokaler på toppen af Williams Hotel, der hvor Farumhus holder til.

Det gør hun sammen med erhvervspsykologen Hans-Jørgen Andersen, der har været en del af stresslæge.dk siden 2017. Han har 20 års erfaring i forebyggelse og håndtering af stress i virksomheder. Derudover er der seks andre ansatte i virksomheden, og fælles for dem alle er, at de har været stressede i deres liv, og nu vil de tage et socialt ansvar, hvor stresslæge.dk også løbende tager virksomhedspraktikanter ind.

"At nå hertl har da været benhårdt arbejde, men jeg har hele tiden troet på, at det ville blive en succes, for hvis jeg var bange for, at det ikke ville lykkes, ville det slet ikke fungere", siger Trine Rønnov, der også fortæller, at dengang hun valgte at sælge sin lægepraksis, købte hun en bog med titlen 'Mod'.

"Jeg fik den aldrig læst. Men den har alligevel været med mig hele vejen, for det her har da krævet - og kræver stadig - mod", siger hun.

Et hus for alle

Trine Rønnøv, der udover at være uddannet læge også er psykoterapeut og mindfulness instruktør, har helt fra begyndelsen haft et ønske om at kunne hjælpe så mange som muligt - og endda helst kunne være med til at forebygge stress frem for at helbrede.

Derfor bliver der også flere gratis events i lokalerne på toppen af det gamle hotel. Blandt andet bliver der tilbudt gratis yoga fra den 20. august og frem til den 31. august, ligesom der bliver tilbudt gratis afklarende samtaler samt flere forskellige guides til meditation. Herefter fortsættes der med yogatilbud for alle, både stressramte og ikke stressede, og til efteråret tilbydes der yoga i hængekøjer.

"Vi kommer også til at åbne en gratis stresslinje, hvor man bare kan ringe ind, ligesom vi hver tirsdag vil lave gratis silent walks (læs mere på stresslæge.dk,red.)", fortæller Trine Rønnov og understreger, at hun håber, at stresslæge.dk bliver et sted for alle.

Ikke mindst mændene - der også bliver ramt af stress. Derfor er der hos stresslæge.dk særlige forløb for mænd, og til oktober bliver der tilbudt mandeyoga.

Uddannelse og rejser

Selvom Trine Rønnovs mission er at hjælpe folk med at slippe stressen, så er hun fuld bevidst om, at hun også er virksomhedsejer. Derfor bliver der hele tiden idéudviklet på konceptet for stresslæge.dk. Det betyder også, at udover de forskellige stressforløb, yoga og mindfuldness også er blevet udviklet andre grene på virksomheden - herunder en rejsedel, der arrangerer behandlings- og yogaretreats, udvikling af en app målrettet virksomheder samt det særlige akademi, der uddanner stressterapeuter.

Åbningsfest på vej

Lige nu har håndværkerne travlt med at blive færdige med at omdanne de gamle lokaler på toppen af Williams Hotel til et lyst, venligt og indbydende sted. Hvis alt går efter planen, står det klart i begyndelsen af august, og så byder Trine Rønnov alle indenfor.

"Det glæder jeg mig virkelig meget til. Vi får en perfekt beliggenhed her, så jeg håber, at rigtig mange vil kigge forbi os - også selvom de bare er nysgerrige", siger Trine Rønnøv.

Publiceret 28 July 2018 07:03