Kimmie Hetland læser journalistik på DMJX i Århus, men i det næste år er hun i praktik her på Furesø Avis.

Kimmie Hetland læser journalistik på DMJX i Århus, men i det næste år er hun i praktik her på Furesø Avis. Foto: Helene Holm Stolle

Her er avisens nye journalistpraktikant: Kimmie skal dække livet i Furesø

Kimmie Hetland læser journalistik på DMJX, men det næste år er hun i praktik på Furesø Avis

Af
Helene Holm Stolle

Nogen har allerede mødt hende, Furesø Avis' nye journalistpraktikant, Kimmie Hetland. Der er nemlig fart over feltet med hende, for selvom hun først begyndte sin et-årige praktikperiode på avisen midt i sidste uge, så har hun allerede flere gange været ude med blok, pen og kamera. Så det har været et direkte hovedspring fra livet som studerende på DMJX i Århus til den virkelige verden.

Selvom det at skulle se på Furesø med journalistiske øjne er en ny opgave for Kimmie, så er det alligevel et kærligt gensyn. Hun er nemlig vokset op i Farum og har derfor et helt særligt forhold til Furesø Kommune.

"Jeg glæder mig virkelig meget til at skrive om den kommune, som jeg kender så godt og føler mig hjemme i. Jeg kender jo de steder, som jeg nu skal til at skrive om og ikke mindst rigtig mange mennesker, for jeg har jo undervist hos Swingtime, været lærervirkar på Solvangskolen og arbejdet i svømmehallen, så det bliver både rigtigt spændende og udfordrende", siger Kimmie med et stort smil, som vi her på redaktionen allerede har fundet ud af, er et af kendetegnene ved Kimmie.

Lokaljournalistikken kan noget særligt

Det er ikke tilfældigt at Kimmie ønskede at komme i praktik på en lokalavis.

"Lokaljournalistikken kan noget særligt, fordi den både betyder noget for de mennesker, der skrives om men også for de, der læser det. Det er ultra nært og betydningsfuldt og ikke noget, der bliver skrevet om andre steder - og allerede nu her på de første artikler, jeg har skrevet til nettet, har jeg oplevet stor respons", lyder det fra Kimmie, der også fortæller, at hun altid har villet være journalist, fordi hun undrer sig på verden og altid har stillet mange spørgsmål.

Dækkede kommunalvalget

Selvom der altså nu venter Kimmie et spændende år, hvor hun skal dække det liv, der leves i Furesø Kommune, så er den politiske dækning ikke helt ny for hende. Under kommunalvalget var hun nemlig udsendt til Furesø Rådhus for TV 2 Lorry, hvor hun både skrev og lavede små tv-indslag til nettet om valget.

"Det var faktisk også der, jeg så, hvordan redaktionen på Furesø Avis arbejder og fik lyst til at søge dertil. Og nu er jeg her, og jeg ser frem til at få Furesø under huden på en anden måde end bare at være der, hvor jeg voksede op", siger Kimmie.

Publiceret 06 August 2018 09:14