"Et stort smilende menneske, som trivedes og åndede bedst i godt selskab og godt humør. Hun havde altid let til latter, og man fik altid et smil med på sin vej", skriver Flemming Oppfeldt i dette mindeord om Marianne Helslev-Rasmussen, der sad i byrådet fra 1990 og mange år frem.

Mindeord: Marianne med det varme hjerte

Fredag formiddag bliver Marianne Helslev-Rasmussen, der sad i byrådet for Venstre fra 1990 og mange år frem, bisat fra Farum Kirke. Partikollegaen og vennen Flemming Oppfeldt har skrevet et mindeord om hende

Marianne Helslev-Rasmussen døde i søndags. 74 år. Et stort og varmt hjerte holdt op med at slå. Det er svært at forstå for os, fordi Marianne altid havde det der bankende hjerte for andre. Marianne interesserede sig for andre mennesker, deres interesser og bedrifter, hvordan de havde det.

Hun kunne glæde sig over sine børn og børnebørn, deltog levende i deres glæder og sorger, men også i alle hun mødte på sin vej, hvad enten det var naboer, kollegaer, byens borgere eller beboerne på Gedevasevang, hvor Marianne boede de seneste år.

Et stort smilende menneske, som trivedes og åndede bedst i godt selskab og godt humør. Hun havde altid let til latter, og man fik altid et smil med på sin vej.

Omsorg og politik

Marianne Helslev-Rasmussen er Københavner-pige. Hun mødte Stig, sin store kærlighed, de stifter familie, to børn, Stine og Mie og slår sig ned for mange år siden i Stavnsholt. Marianne havde en karriere som reklamechef i EMI. Det var sandelig et sted, hvor man mødte spændende personligheder og et sted, hvor kulturlivets puls kunne måles. Hun skiftede det hektiske liv ud med et job i Stavnsholt Børnehave, hvorfra mange den dag i dag husker Marianne. Herefter brugte hun flere år, ja resten af sin erhvervsaktive tid til sammen med Stig at bygge deres egen virksomhed op, Nordisk Vermeer.

Et stort smilende menneske, som trivedes og åndede bedst i godt selskab og godt humør. Hun havde altid let til latter, og man fik altid et smil med på sin vej.

Jeg tror ikke, at Marianne kendte til værdien af et personligt netværk. Men hun havde et kæmpestort netværk. Hun blev involveret i mange menneskers liv. Hun kunne i sjælden grad indleve sig i andre liv, glæder og sorger, og hun var der for dem.

Marianne Helslev-Rasmussen blev medlem af Farum Byråd i 1990 for Venstre. Hun blev genvalgt ved alle valg, senest ved valget i 2001. Det var i de år, hvor det gik stærkt med borgmester Peter Brixtofte i ledelsen. Marianne blev formand for Socialudvalget, hvor ikke mindst opbygningen af en moderne ældrepleje, gode boliger og frit-valg havde hendes store prioritet. Hun var åben overfor alle og afviste ikke nye ideer.

Havde stadig planer

Hun nåede meget i sit liv og trivedes bedst i medgang og inspiration. Der var hun bedst. Derfor blev hun ramt ekstra hårdt, når sygdom, hendes egen og ikke mindst sygdom i egen familie brutalt rev barnebarnet Nikolaj væk. Hendes mand Stig døde efter et længere sygdomsforløb i 2006. Og hun var selv i mange år svækket.

Jeg mødte Marianne i fredags på Hestetangsvej, hvor hun var på vej fra sin bolig over i centret. Med sin stok liggende på rollatoren.

"Hej Marianne, you are still going stok?". Ha ha, den grinte vi lidt af. Hun smilede over hele ansigtet. Og Marianne talte om fremtiden. "Du må endelig komme ned og besøge mig i mit hus på Omø, hvor vi kan se helt til Langeland", inviterede jeg. Det ville Marianne gerne, for hun elskede Langeland, hvor hun havde tilbragt mange ferier i sin barndom.

"Farvel og på gensyn, Marianne". Jeg luntede videre, og hun gik videre til centret. Det blev det sidste.

Et stort smil og en varm sommerdag i 2018.

Ære være Marianne Helslev-Rasmussens minde

Flemming Oppfeldt

Publiceret 10 August 2018 00:00