For to år siden begyndte dialogen med Furesø Kommune om en skaterpark, men det er stadig uvist, hvornår den bliver til en realitet

For to år siden begyndte dialogen med Furesø Kommune om en skaterpark, men det er stadig uvist, hvornår den bliver til en realitet Privatfoto

Det trækker ud med at få en ny skaterpark på Værløse Flyvestation

Planerne til en skaterpark startede tilbage i 2016, undervejs har Nik og Jay spillet en støttekoncert til fordel for projektet, og nu venter initiativtagerne bag kun på, at Furesø Kommune bakker helt op om projektet

Af
Kimmie Hetland

"I andre kommuner, som har fået en skaterpark har det været udslagsgivende, at kommunen har været med i projektet som den helt store spiller. Så vi savner ganske enkelt mere commitment fra kommunens side for at få det her projekt 100 procent på skinner". Sådan lyder det fra Rasmus Bogø, som er hovedinitiativtageren bag Furesø Skatepark.

Rasmus Bogø har sammen med en større arbejdsgruppe forsøgt at skaffe sponsorer og fondsmidler, men uden det helt store held.

"Lige nu venter alle på hinanden. Kommunen er for passive med om de vil støtte projektet økonomisk og sponsorer og fonde vil ikke gå ind i projektet, før de ved, om kommunen giver deres fulde opbakning", siger Rasmus.

For to år siden fik han idéen til skaterparken, da han med sine to børn besøgte en skaterpark og oplevede et godt sammenhold og positivt fællesskab, og tilbage i oktober 2017 gav Nik og Jay en koncert i Galaksen i Værløse, hvor overskuddet på 53.000 kroner gik til skaterparken, men der var alligevel lang vej til de 2,85 millioner, som er prisen på projektet.

Politisk usikkerhed

Dialogen med kommunen har været i gang i omkring to år nu, og der er allerede fundet en plads til skaterparken på Væreløse Flyvestation ved Hangar 2. Ifølge Rasmus Bogø ligger hele projektplanen også klar, men Furesø Kommune har endnu ikke tilbudt at være med til at finansiere skaterparken.

Tine Hessner (B), som er formand for Furesø Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, synes, at det er en spændende idé, men kan ikke sige noget om økonomisk støtte fra kommunens side.

"Jeg har endnu ikke set nogle projektplaner eller tegninger, men en skaterpark vil da passe rigtig godt ind i den rekreative akse på flyvestationen. Selvom der har været lidt diskussion om placeringen, tror jeg også på, at hvis tilbuddet er godt nok, så skal de unge nok komme", siger hun og understreger, at hun er åben overfor at mødes med Rasmus Bogø for at snakke nærmere om projektet.

"Én af styrkerne ved en skaterpark er, at den kan være med til at tiltrække unge, som ikke vil lege på en legeplads eller har lyst til at være med i en idrætsforening", siger Rasmus Bogø, idémageren bag skaterparken. Privatfoto

Facebookgruppen 'Furesø Skatepark' har godt 1.100 medlemmer, men kommunen så gerne at folk viste deres opbakningen på en anden måde. Derfor skal man nu vise sin støtte ved at sende sit navn og sin mail til skatepark@bogoe.dk.

"Vi vil blive ved med at skubbe på. Jeg er stadig optimistisk, men der er virkelig brug for politisk opbakning. Målet er jo, at der i hvert fald står en skaterpark klar i 2019", siger Rasmus Bogø, som ikke lader sig slå ud af den politiske usikkerhed.

"Det der holder mig oppe er, at snakke med de unge. De glæder sig helt vildt, og tror jo på, at det nok skal lykkes, for når jeg møder dem, spørger de om, hvornår den kommer", siger han.

Den 9. september afholdes en skateworkshop på Værløse Flyvestation for at øge opmærksomheden omkring projektet.

Publiceret 22 August 2018 05:30