Den lokale kunstner, Barbara Kaad Ostenfeld, begyndte at arbejde på den store granitsten ved Furesøbad under sommerens picnicfestival - i morgen torsdag den 23. august klokken 16 afsløres den færdige sten og navnet på den. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Den lokale kunstner, Barbara Kaad Ostenfeld, begyndte at arbejde på den store granitsten ved Furesøbad under sommerens picnicfestival - i morgen torsdag den 23. august klokken 16 afsløres den færdige sten og navnet på den. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Nu afsløres navnet på kunststenen ved Furesøbad

Kunstneren har lagt sidste hånd på den tonstunge granitsten ved Furesøbad, og i morgen torsdag den 23. august afsløres navnet på stenen, der skal være et symbol for alt det, Furesø står for

Af
Helene Holm Stolle

"Det begyndte som et ønske om at bringe kunsten ud i naturen under årets picnicfestival. Den oprindelige idé var at dekorere en mindre kunststen samt små strandsten, som skovtursgæsterne kunne tage med hjem, men så voksede både idéen og stenen".

Det lyder næsten som begyndelsen på et eventyr, når Eva Vedel, der er kvinden bag Furesø Picnic Festival, fortæller om den store kunststen, der på torsdag den 23. august klokken 16 skal navngives og dermed indvies helt officielt.

Idéen voksede sig så stor, at målet blev at skabe et blivende kunstværk, der både skulle glæde for furesøborgerne og være en permanent manifestation af Furesøs værdier, som de udfoldes i picnicfestivalen: Samvær, fællesskab og grønne glæder i den lokale natur.

"Og det lykkedes - på bedste sammenskudsmanér blev de vilde ambitioner foldet ud, fortæller Eva Vedel og fortsætter:

"Ikke mindst fordi Store Flyvedag bakkede op. Mikael Boutrup, der er manden bag Furesøs største event, Storeflyvedag, der går i luften for fjerde år på lørdag den 25. august, valgte helt naturligt at være med, og vigtigst af alt kom den rette, lokale kunstner med ombord. Det tog nemlig ikke mange splitsekunder for Barbara Kaad Ostenfeld med kunstnernavnet Bakaos at sige ja til at gå ind i projektet - og hun har arbejdet i flere uger på den store sten ved Furesøbad.

”Barbara har fået helt frie hænder til at sætte farver og fantasi på picnicfestivalens kerneværdier: Fællesskab, samvær og grønne glæder i Furesøs unikke natur, og jeg er selvfølgelig helt vildt glad over, at så mange har vist så overvældende interesse og har bidraget med input og ideer undervejs. Og ekstra glad over, at der også er blevet plads til en picnickurv midt i fantasiuniverset på stenen", fortæller Eva Vedel og understreger, at man aldrig bliver færdig med at gå på opdagelse i det univers, som Barbara Kaad Ostenfeld har skabt på den store granitsten.

En projekt fyldt med glæde

Kunstprojektet tog for alvor form, da Barabara Kaad Ostenfeld gik i gang med at male på den store granitsten under selve picnincfestivalen - og i ugerne efterfølgende, hvor mange nysgerrige gæster ved Furesøbad lagde vejen forbi og fik en snak - både om sten, kunsten og naturen. Og den nysgerrighed har glædet kunstneren.

Stenen er blevet et univers fyldt med fantasi - her er den næsten færdigdekoreret. Arkivfoto: Susanne Lyngholm

Stenen er blevet et univers fyldt med fantasi - her er den næsten færdigdekoreret. Arkivfoto: Susanne Lyngholm

”At have fået lov til at arbejde med stenen et så smukt og velbesøgt sted som Furesøbad, har været noget af det mest fantastiske, og følelsesladede, jeg har oplevet i min kunstneriske karriere. De mange skønne mennesker jeg har mødt, snakke og grin og sågar tårer, når jeg er blevet rørt, har været med til at fylde både mig og stenen med positiv energi og masser af kærlighed", lyder det fra Barbara Kaad Ostenfeld, der understreger, at hun håber, at den energi vil stråle ud fra stenen.

"Den energi vil stenen få navn efter – og jeg glæder mig usigeligt meget til at det bliver offentliggjort. Og mon ikke jeg (igen) kommer til at få vand i øjenkrogen” , lyder det fra Barbara Kaad Ostenfeld, der selvfølgelig deltager ved offentliggørelsen af navnet i morgen torsdag den 23. august.

Stor interesse

Den store kunststen skal være et symbol for Furesø, og derfor lagde Eva Vedel og Barbara Kaad Ostenfeld det ud til læserne af Furesø Avis at finde på et navn til stenen. Godt 200 læsere har på avisens facebookside givet deres bud på et passende navn til stenen.

Hvilket navn det bliver, offentliggøres i morgen torsdag den 23. august klokken 16 ved Furesøbad - og det er også her, at den læser, der er kommet med navnet, får overrakt præmien, der er en B'lunch for to personer på Restaurant Marina Furesøbad.

I morgen kan man ikke blot møde kunstneren, men også nogle af dem, der har været med til at gøre det hele muligt; Stark Enterprise, der har doneret den smukke granitsten, Flügger Farver Farum, der har sponseret materialer, Værløse Bymidte, der udlånte en skyggefuld pavillon, Furesø Marina samt hovedsponsorerne Mikael Boutrup fra Storeflyvedag og Eva Vedel fra Furesø Picnicfestival, der har sponseret transport, materialer og honorar til Barbara.

”Projektet og kunststenen repræsenterer på fornemste vis værdierne i Furesøs to største events Storeflyvedag og picnicfestivalen, og derfor var det oplagt for mig at bidrage til dette permanente kunstværk, der kan skabe glæde for Furesøs borgere året rundt", siger Mikael Boutrup, der glæder sig til torsdagens navneafsløring.

Tine Hessner (B) har som formand for Udvalget for Kultur, Fritid & Idræt fulgt værket med stor interesse og har været initiativtager til, at der kommer et skilt op ved kunstværket. Tine Hessner udtaler:

”Det glæder mig altid at se, når ildsjæle gerne vil skabe noget sammen og for andre - og den kraft der er i iværksætterlysten er inspirerende for os alle - det håber jeg også, at ‘Stenen’ bliver i lighed med de mange andre kunstværker og skulpturer vi har i hele kommunen”, siger hun.

Publiceret 22 August 2018 08:30