Der var trængsel på hovedgaden under søndagens cykelløb. Foto: Helene Holm Stolle

Der var trængsel på hovedgaden under søndagens cykelløb. Foto: Helene Holm Stolle

Se billederne: Chasing Cancellara gav liv og glade dage i hovedgaden

Solen skinnede på cykelløbet Chasing Cancellara, som blev en cykelfest for både deltagere og tilskuere

Af
Kimmie Hetland

En masse cykelglade furesøborgere tog i søndags udfordringen op ved 'Chasing Cancellara' og cyklede mod Jakob Fuglsang, Michael Rogers, Bjarne Riis og mange flere. Vejret viste sig fra sin absolut bedste side, og solen skinnede fra en nærmest skyfri himmel, da de mange cykelglade deltagere skulle trampe i pedalerne.

Hovedgaden emmede af Tour de France stemning, som blev godt hjulpet på vej af cykelkommentatoren Dennis Ritter, som speakede den gode stemning frem. Der var stor opbakning til løbet fra alle, og flere af de erhvervsdrivende på hovedgaden var også rykket udenfor og bidrog til at skabe en uforglemmelig dag i cyklingens tegn.

Klokken 10 var Jakob Fuglsangs hold de første på ruten, og den 54,6 kilometer lange holdtidskørsel fik de professionelle tilbagelagt på blot 1 time, 10 minutter og 29 sekunder, og bagefter gjaldt det om at se, om man kunne matche deres tid.

Inde på 'Chasing Cancellaras facebookside har arrangørerne skrevet "Tak for en fremragende dag i Farum" og lagt en masse billeder op. Dagen før løbet tilbragte de også tid i hovedgaden, hvor der blandt andet i 'Vores Marked' blev sørget godt for dem.

Publiceret 03 September 2018 11:18

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt