'Store Cykeldag' har i år skiftet navn til 'Store Cykel- og rulledag', og det foregår foran Hangar 2 i Sydlejren.

'Store Cykeldag' har i år skiftet navn til 'Store Cykel- og rulledag', og det foregår foran Hangar 2 i Sydlejren.

På søndag går det løs: Stor cykel- og rullefest i Hangar 2 på Flyvestationen

Det store arrangement er i år flyttet til Sydlejren

På søndag 9. september er der lagt op til fest og højt aktivitetsniveau på Flyvestationen, når den store cykeldag folder sig ud. I år har 'Store Cykeldag' skiftet navn til 'Store Cykel- og rulledag' , og publikum kan forvente en udvidet palet af oplevelser med optrædener, workshops, løb og konkurrencer på både rulleskøjter, rulleski, skateboard og cykler i alverdens former.

"Med den nye placering i Sydlejren får vi nu mulighed for at vise de mange besøgende, hvad Flyvestationen er ved at blive til som Furesøs nye bydel med boliger, fællesskaber og et væld af fritidsmuligheder," siger borgmester Ole Bondo Christensen (A), der glæder sig over arrangementet og den nye placering.

Lange cykeldistancer

Mens cykelryttere traditionen tro cykler Bastrup Sø Rundt med målområde på Flyvestationen, byder festpladsen foran Hangar 2 på aktiviteter og optrædener fra kl. 10-15.

Rulleskøjteforeningerne Friday Night Skate inviterer til rulleskøjteløb på landingsbanen, mens dygtige instruktører står klar til at lære store og små at stå på rulleskøjter, rulleski og skateboard-ramper. Udstyr til workshopsne kan lånes på stedet.

Ligesom de forrige år gentages succesen med guidede cykelomvisninger, hvor deltagerne kan lære mere om flora og fauna eller om de historiske aftryk på Flyvestationen. Man skal blot huske cyklen.

Igen i år venter der en masse aktivitetsbaner for både børn og voksne. Har dit barn en MTB, er der som noget nyt i år mulighed for at deltage i børnemountainbikeløb, mens de mindste kan træne cykel- og trafikfærdigheder i sikre omgivelser på kommunens populære cykellegebane. Her stilles cykler og hjelme til rådighed.

Se det fulde program på www.furesoe.dk/StoreCykel-ogrulledag

-vik

Publiceret 05 September 2018 11:53

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt