Modelfoto: Mostphotos.com

Modelfoto: Mostphotos.com

I weekenden skal der samles plast ind

Initiativet World Cleanup Day er også nået til Furesø - på lørdag løber det af stablen i både Værløse og Farum

I weekenden er der fuld blus på plastindsamling i naturen, på stier og veje i Furesø. Det hele løber af stablen på lørdag den 15. september. Det fortæller Stine Rahbek Pedersen, der er klimaprojektleder, i en pressemeddelelse fra Furesø kommune.

Alle, der har lyst til at gøre en forskel for miljøet, kan give en hånd med på dagen. Ved biblioteket på Værløse Bymidte kan man nemlig klokken 10 møde Anna-Claudia Erichsen fra NGO’en Plastic Change’s agentforum, som står klar med snappere og miljøposer.

Deltagerne vil blive delt i grupper og gå ud på ruter. Klokken 13 vender deltagerne tilbage med det opsamlede skrald og får det vejet.

I Farum kan man også samle skrald. Her mødes man som frivillig på genbrugsstationen, hvor Tyge Ringbøl Pedersen, der er miljø- og klimaambassadør, står klar til at dele snappere og miljøposer ud i tidsrummet klokekn 10 til14.

"Jeg håber, at så mange så muligt vil benytte sig af chancen til tage familien eller vennerne med på en anderledes og lærerig lørdagsudflugt, hvor man samtidig kan gøre en forskel for klima og miljø. Grib muligheden, en affaldssnapper, og kom og vær med", lyder det fra Tyge Ringbøl Pedersen.

Et par timers arbejde i miljøets og klimaets navn betaler sig. Ifølge Anna-Claudia Erichsen bliver der nemlig for 'hver plasticpose, der ryddes op, fjernet i gennemsnit 20 gram plastik'.

"Hvis fem procent af borgerne i Furesø deltager og fjerner blot én plasticpose hver, vil vi fjerne i alt 40 kilo plastik i Furesøs natur", slår hun fast.

hhs

Publiceret 10 September 2018 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt