Der er blevet sat overvågning op ved en motorvejsbro i Farum, der går fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv.

Der er blevet sat overvågning op ved en motorvejsbro i Farum, der går fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv. Foto: Kimmie Hetland

Ny overvågning ved motorvejsbro

Efter flere episoder med livsfarlige stenkast fra motorvejsbroer er der opsat overvågningskameraer. Blandt andet i Farum ved broen fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv

Af
Kimmie Hetland

Stenkast fra motorvejsbroer er efterhånden ikke et sjældent fænomen. Senest blev der lørdag den 8. september kastet sten fra en bro nær Vejen i Sydjylland, og det er langt fra første gang, at bilister bliver ramt af livsfarlige stenkast.

Derfor er der ved nogle broer sat overvågningskameraer op, og en af de broer er motorvejsbroen fra Stavnsholtkirken til Farum Bytorv.

Flere kameraer

På grund af talrige episoder med de livsfarlige stenkast gav justitsminister Søren Pape Poulsen (C) i november sidste år politiet besked om, at der på udvalgte motorvejsbroer skulle sættes 30 overvågningskameraer op for at forhindre stenkast fra broerne.

Sådan ser kameraerne ud, som er blevet sat op i Farum.

Sådan ser kameraerne ud, som er blevet sat op i Farum. Foto: Kimmie Hetland

Og allerede måneden efter i december kunne Rigspolitiet melde ud, at de var i 'fuld gang' med at sætte kamerarerne op. Men Radio 24syv afslørede i slutningen af august, at kun ganske få af de 30 kameraer var blevet sat op i løbet af de ti måneder, der var gået siden justitsministerens udmelding - faktisk kun tre. Det beklager en talsmand fra Rispolitiet, som til TV2 har sagt, at de ikke er stolte over resultatet, men at de resterende kameraer alle sammen vil være sat op til den 1. november.

Publiceret 11 September 2018 10:04

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt