Farum Lilleskole er et skridt tættere på at blive en realitet.

Farum Lilleskole er et skridt tættere på at blive en realitet. Arkivfoto

Farum Lilleskole rykker nærmere

Foreningen Farum Lilleskole har nu anmeldt til undervisningsministeriet, at den er i støbeskeen

Af
Anne Lønstrup

Ved hjælp af crowdfunding fik initiativgruppen bag Farum Lilleskole samlet godt 20.000 kr. på to uger, så de kunne anmelde deres skole til undervisningsministeriet. Nu har de fået bekræftelse på, at ansøgningen er modtaget i ministeriet, og dermed er et første vigtigt skridt taget i retning af at skabe en ny lilleskole i Furesø.

”For at komme i betragtning til statstilskud som lilleskole, skal man anmelde projektet til undervisningsministeriet og lægge et depositum på 20.000 kr. Vi startede en crowdfunding, og det lykkedes at samle 21.500 på 14 dage. Det er så fantastisk at mærke den store opbakning,” siger initiativtager Karina Larsen.

Hun er som de øvrige fire i Foreningen Farum Lilleskole forælder til børn i skolealderen og bosat i Furesø Kommune.

Mangler i kommunen

Initiativtagerne har derudover det tilfælles, at de synes, der mangler en lilleskole i kommunen, og de arbejder på, at den kommer til at ligge i den nordvestlige ende af kommunen

”Vi skriver løbende elever op og har nu lige knap 100 elever opskrevet fra 0. til 5. klasse. Vi får også henvendelser fra interesserede, som siger, at de vil flytte til Furesø, hvis skolen bliver til noget. Det ser ud til, at en lilleskole kan blive et trækplaster for Furesø,” fortæller Karina Larsen.

”Lige nu handler vores arbejde om at finde en beliggenhed til lilleskolen i den nordvestlige del af kommunen, hvor bl.a. familierne på Kasernegrunden skriger på en skole, som ligger nærmere end Lyngholmskolen. Vi ønsker, at skolen skal ligge naturskønt, for vi vil gerne inddrage naturen som være- og lærested i en stor del af skoletiden. Desværre har vi ikke en præcis adresse i hovedet, men vi hører gerne fra folk og er åbne for gode ideer i det område,” siger hun.

Informationsmøde

Planen for Farum Lilleskole er at åbne med 0. til 5. klasse, og at udvide skolen opad henad vejen, så den ender med at have ét spor fra 0. til 9. klasse.

”Ønskescenariet er en klassekvotient omkring 18 børn, men det kommer selvfølgelig til at hænge sammen med adresse og driftsomkostninger, om det vil kunne komme til at lade sig gøre,” siger Karina Larsen, der ligesom to af de andre i initiativgruppen selv er uddannet lærer.

30. september kl. 16-17.30 holdes nummer tre informationsmøde om Farum Lilleskole i Kulturhuset.

Læs mere om Farum Lilleskole: http://farumlilleskole.dk/

Publiceret 12 September 2018 09:13

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt